Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Ger studenter en bra start på karriären

Ger studenter en bra start på karriären

Publicerat av: Redaktionen

Några av studenterna på Umeå universitet kan mycket väl vara grundare av nästa Spotify, Limes Audio eller Gap Minder. 

För att hitta dessa och så frön till framtida startups bjuder Uminova Innovation både på frukost och möjlighet till sysselsättning under sommaren.

”En bra start på dagen – och kanske din karriär!” Med de orden vill Uminova Innovation och Venture Cup locka studenter till årets första Startup Coffee, i morgon tisdag 7 februari.”Det bästa med de här morgonträffarna är att se hur folk vaknar till och börjar tänka i nya banor. Det är fantastiskt att se!”, säger Maria Olofsson, affärscoach på Uminova Innovaton och återkommande konferencier på Startup Coffee.

Briljanta idéer

Ger studenter en bra start på karriären

I Umeå finns det gott om briljanta idéer, trevliga människor och lovande startups.

Många av dessa företag, på väg mot internationella genombrott, skriker efter hungriga studenter till sina team. På Startup Coffee kan studenterna och bolagen träffas under avslappnade former.

Men det är inte bara därför man bjuder studenter på frukost en gång i månaden.

Blivande entreprenörer
“Vi vet att flera av våra blivande entreprenörer och innovatörer finns i den här gruppen. Kanske måste de bara stöta ihop med rätt personer, hitta sin första kund, eller bli inspirerade till en idé som kan göra skillnad för många. Det är det vi vill bidra med”, säger Maria Olofsson.

Sommarentreprenör
På årets första träff kommer hon att presentera Uminova Innovations återkommande satsning på “sommarentreprenörer”. Det innebär i korthet att den som är student kan jobba som konsult åt ett företag under sommaren.

”Vi har koll på vad företagen behöver och sätter ihop uppdrag som kräver en viss kompetens. Den kompetensen hittar vi bland studenterna. Förutom en klart inspirerande och flexibel sysselsättning under sommaren blir det en chans för studenterna att knyta du värdefulla kontakter och bygga erfarenhet.”, säger hon och fortsätter:

”Det kan bli starten på en lysande karriär och kanske även ett växande företag! Vi har många exempel där studenternas första företag som sommarentreprenör har blivit ett lovande startup.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>