TikTok högtidlighåller Förintelsens minnesdag och presenterar nya utbildningsverktyg
Hem NYHETER TikTok högtidlighåller Förintelsens minnesdag

TikTok högtidlighåller Förintelsens minnesdag

Publicerat av: Redaktionen

Idag uppmärksammas Förintelsens minnesdag runt om i världen.

I höstas deltog TikTok i ”Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism” och lovade då att med sin fulla kraft arbeta för att TikTok ska vara en trygg plats fri från hat.

Idag presenterar TikTok det arbete de utfört sedan dess och presenterar nya partnerskap, verktyg och utbildningar.

Den 13 oktober 2021 deltog TikTok i ”Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism” för att lyfta det viktiga arbete som görs för att minnas Förintelsen och bekämpa antisemitism. På konferensen lovade TikTok att med sin fulla kraft arbeta för att TikTok ska vara en plats fri från hat och att använda kraften i plattformen för att utbilda sina användare.

För att högtidlighålla Förintelsens minnesdag och för att fortsätta arbeta för löftet de gav på konferensen i Malmö, bygger TikTok nu vidare på det arbete plattformen redan gjort för att bekämpa antisemitism genom ett nytt partnerskap med World Jewish Congress (WJC) och UNESCO. Tillsammans ska organisationerna ge TikToks användare åtkomst till utbildningsresurser kring Förintelsen, judendomen och antisemitism.

– Vi är övertygade om att utbildning och kunskap är kraftfulla och viktiga verktyg för att motverka hat och fördomar. När vi idag uppmärksammar Förintelsens minnesdag känns det därför bra att kunna presentera nya samarbeten och verktyg som bidrar till att utbilda våra användare kring Förintelsen och judendomen. Det finns ingen plats på TikTok för antisemitism och annat hatfullt beteende, säger Liv Sandberg, VD Global Business Solutions på TikTok Nordics.

Nya verktyg ska tillgängliggöra information om Förintelsen

Från och med idag möter personer som på TikTok söker på termer relaterade till Förintelsen – som ”Förintelseöverlevare” – en banner på toppen av resultatsidan som uppmanar dem att besöka en hemsida från WJC and UNESCO för att lära sig mer. Utöver att TikTok blockerar innehåll kopplat till Förintelsen som bryter mot TikToks riktlinjer, kommer nu även användare som söker på denna typ av innehåll att möta informationsbannern.

TikTok högtidlighåller Förintelsens minnesdag och presenterar nya utbildningsverktygTikTok kommer dessutom att lägga till ett meddelande med information från WJC och Unesco som syns i anslutning till en rad olika hashtags som användare vanligtvis använder för att sprida utbildande innehåll kring Förintelsen och judendomen, inklusive #HolocaustSurvivor och #HolocaustRemembrance. De närmsta månaderna kommer TikTok också att införa en permanent banner som kommer att synas i videos som diskuterar Förintelsen och som länkar vidare till informationsmaterial från WJC och UNESCO. Detta möjliggör för enkel tillgång till faktagranskad information kring Förintelsen direkt från För dig-feeden.

TikTok fördömer alla former av antisemitism och använder en kombination av teknik och moderatorer för att ta bort antisemitiskt innehåll och konton från plattformen, inklusive förintelseförnekare eller andra former av hatfullt innehåll riktat mot judar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>