Tillskärarakademin Malmö beviljad ny YH-utbildning för mönsterkonstruktion i 3D-design med start i höst
Hem TEKNIK Tillskärarakademin Malmö beviljad ny YH-utbildning för mönsterkonstruktion i 3D-design med start i höst

Tillskärarakademin Malmö beviljad ny YH-utbildning för mönsterkonstruktion i 3D-design med start i höst

Publicerat av: Redaktionen

Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat Tillskärarakademin Malmö en ny utbildning.

”Technical Pattern Design – CLO3D” är en kort YH-utbildning på 55 poäng som startar under hösten.

Målgruppen för utbildningen är främst yrkesverksamma personer inom kläd- och modebranschen.

YH-utbildningen Technical Pattern Design – CLO3D ger kunskap som efterfrågas av modebranschen och företag som Lindex, Filippa K, Tommy Hillfinger med flera aktörer. En så kallad ”up-skill”-insats för branschverksamma personer som behöver förnya sina redan befintliga kunskaper för marknadens utveckling och behov. Utbildningen kommer också att ha ett tydligt fokus på miljö, hållbarhet och CSR.

–Vi är både glada och stolta över förtroendet att få vidareutveckla vår redan väletablerade verksamhet inom textil och design. Genom en ny utbildning i 3D-design kan vi kombinera traditionell hantverkskunskap med modern teknik, säger Renée Andersson, verksamhetschef.

Utbildningens innehåll:
Utbildningen startar upp under hösten och pågår under 11 veckor. Den ges på semidistans, det vill säga främst distans men med några fysiska träffar i Malmö. Efter avslutad utbildning ska studerande ha färdigheter i att..

  • skapa, drapera och designa kläder i 3D
  • förändra modeller, storlek och passform i 3D
  • framställa presentationsmaterial och virtuella designboards
  • självständigt och ansvarsfullt se sambandet mellan CSR och kvalitet och tillämpa denna kunskap och erfarenhet i textil produktion

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>