Ny rapport om europeisk edtech: Små företag på lokala marknader
Hem UNDERSÖKNING Rapport om europeisk edtech: Små företag på lokala marknader

Rapport om europeisk edtech: Små företag på lokala marknader

Publicerat av: Redaktionen

Flertalet av de europeiska edtechföretagen är små och endast hälften verkar på andra marknader visar den första rapporten från European Edtech Map, som listar över 1200 edtechföretag.

European Edtech Alliance (EEA) har släppt den första rapporten med data från European Edtech Map, som lanserades i maj 2022.

Ny rapport om europeisk edtech: Små företag på lokala marknader

European Edtech Alliance släpper den första rapporten om europeisk edtech.

Rapporten ger en ögonblicksbild av de 1 258 företag från Europa som hittills är listade på kartan och visar bland annat trender, storlek, verksamhetsområden och könsfördelning.

Några resultat från rapporten:

  • den stora majoriteten av edtechföretag är små företag, startups
  • knappt hälften av alla företag har inte någon internationell försäljning
  • visar extrema skillnader i finansiering
  • Dominans av män i grundar- eller ledarposition

.European Edtech Alliance (EEA) är en paraplyorganisation för branschorganisationer för edtech och består av 25 medlemsorganisationer från 20 länder. Tillsammans representerar man 2500 edtechföretag och organisationer. Den svenska branschorganisationen Swedish Edtech Industry var med och grundade EEA 2021.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>