Undervisning i skolan och på distans för eleverna i årskurs 7-9 på Göteborgs kommunala skolor
Hem KOMMUNER Undervisning i skolan och på distans för eleverna i årskurs 7-9 på Göteborgs kommunala skolor

Undervisning i skolan och på distans för eleverna i årskurs 7-9 på Göteborgs kommunala skolor

Publicerat av: Redaktionen

Från och med 25 januari till och med 14 februari får eleverna i årskurs 7-9 på Göteborgs kommunala skolor sin undervisning både på skolan och på distans hemifrån.

Orsaken till att eleverna får undervisning både på skolan och på distans är att minska trängseln i skolan och i kollektivtrafiken, det vill säga att minska spridningen av covid-19 i samhället.

— Att fortsätta minska smittan i samhället är av största vikt. Det är även att garantera elevernas rätt till en likvärdig undervisning med hög kvalitet. Att högstadieeleverna växelvis får undervisning på plats i skolan och hemma gör att det blir mindre trängsel i skolorna samtidigt som eleverna även får undervisning på skolan, vilket är viktigt för deras lärande, säger Bengt Randén, Grundskoledirektör.

Vad betyder detta för vårdnadshavare och elever?

Undervisning i skolan och på distans för eleverna i årskurs 7-9 på Göteborgs kommunala skolor

Eleverna i årskurs 7-9 på Göteborgs kommunala skolor kommer att få undervisning både på plats i skolan och på distans i sin skoldator.

Varje skola bestämmer när eleverna ska få sin undervisning på skolan och när de ska få sin undervisning på distans. Du som vårdnadshavare får information från ditt barns skola om hur undervisningen kommer att gå till.

Elever i grundsärskolan och elever med särskilda behov kommer att ha undervisning på skolan som vanligt.

Detta gäller:

  • Skolan erbjuder skollunch till eleverna även under distansundervisningen.
  • Elever från förskoleklass till årskurs sex går till skolan som vanligt.
  • Fritidshemmen är öppna som vanligt.

Beslutet om undervisning på skolan och på distans hemifrån:

  • Den 8 januari tog regeringen beslut om att eleverna i årskurs 7-9 kan få sin undervisning på distans. Här kan du läsa regeringens beslut.
  • Den 11 januari fattade grundskolenämndens ordförande beslut om att eleverna i årskurs 7-9 på Göteborgs kommunala skolor ska få sin undervisning på distans från och med 12 januari till och med 24 januari. Här kan du läsa beslutet.
  • Den 20 januari fattade grundskolenämndens ordförande beslut om att eleverna i årskurs 7-9 på Göteborgs kommunala skolor ska få sin undervisning, både på skolan och på distans hemifrån, från och med 25 januari till och med 14 februari. Här kan du läsa beslutet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>