Sveriges Elevkårer om vårbudgeten: Sänkt avgift för att ompröva betyg välkommet, men mer behövs för att säkra elevernas kunskaper
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Sveriges Elevkårer om vårbudgeten

Sveriges Elevkårer om vårbudgeten

Publicerat av: Redaktionen

Sänkt avgift för att ompröva sina betyg är ett glädjande besked till de gymnasieelever som inte rättssäkert har kunnat pröva sina kunskaper under distansundervisningen.

Sveriges Elevkårer om vårbudgeten: Sänkt avgift för att ompröva betyg välkommet, men mer behövs för att säkra elevernas kunskaper

Däremot saknas det satsningar på de gymnasieelever som är osäkra på om de har tillräckligt med kunskaper.

– Vi har länge efterfrågat slopade avgifter för att ompröva betygen på komvux och det är glädjande att utbildningsministern nu har lyssnat in elevrörelsen. En sänkt avgift innebär att fler elever får möjlighet att ompröva sina betyg utan att det blir en ekonomisk fråga, säger ordförande för Sveriges Elevkårer, Josefine Fälth.

– Distansundervisningen har slagit hårt mot gymnasieeleverna och det är välkommet att regeringen bekräftar den verklighet som eleverna vittnat om under en längre tid, säger Josefine Fälth.

Sveriges Elevkårer la i maj 2020 fram ett åtgärdspaket där slopad avgift för att ompröva betygen på komvux var ett av förslagen. Bland åtgärderna fanns också ett förslag att läsa om kurser på komvux för att ta igen det kunskapstapp som distansundervisningen inneburit.

– Den sänkta avgiften för att pröva betyg löser problemet för de som är oroliga för att de inte kunnat få visa sina kunskaper på ett rättssäkert sätt under distansundervisningen. Men för de elever som inte fått med sig rätt kunskaper krävs fler åtgärder och vi kommer fortsätta att driva på för det. Att gå ut gymnasiet utan fullständiga kunskaper för arbetsmarknaden eller högre studier kommer ge konsekvenser för resten av livet, säger Josefine Fälth.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>