Hem EVENT Unga mattetalanger möts på BTH

Unga mattetalanger möts på BTH

Publicerat av: Redaktionen

​Tisdagen den 7 januari är det fokus på matematik på BTH.

Då träffas elever i åldrarna 6–13 år, alla med ett brinnande intresse för matematik, för att diskutera matematiska utmaningar och kreativa lösningar.

I år finns även ett pass för lärare i år F-3.

Möjligheternas dag är en dag med fokus på elever med särskild begåvning i matematik.

Unga mattetalanger möts på BTH

Eleverna får under dagen möta likasinnade jämnåriga, det vill säga andra elever med ett stort intresse och begåvning för matematik. Eleverna kommer från skolor runt om i södra Sverige.

Under dagen kommer en mängd aktiviteter att genomföras. Temat i år är matematisk problemlösning med inriktningar såsom uppskattning och spelstrategier. Aktiviteterna leds av forskare och lärare, som alla brinner för matematik och matematisk tillämpning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>