Hem NYHETER Utforska dataspelens världar – påsklov på Tekniska museet

Utforska dataspelens världar – påsklov på Tekniska museet

Publicerat av: Redaktionen

Utforska dataspelens världar i nyöppnade utställningen Play Beyond Play – provspela massor av spel och testa nya VR-labbet.

Under påsklovet på Tekniska museet blir det förutom djupdyk i dataspelens värld, drönarflygning, Origami workshop på tema rymd, robot och flygplan samt besök av konstnärskollektiv som undersöker mat och känslor.

Utforska dataspelens världar - påsklov på Tekniska museet

Gå på plankan högt mellan hustaken i Tekniska museets VR-labb. Foto Anna Gerdén.

Tekniska museet bjuder in till påsklov i nya dataspelsutställning Play Beyond Play. Testa HoloLens som förstärker verkligheten genom att människor, platser och föremål från den fysiska och digitala världen förs samman i spelet RoboRaid. Det kostar 20 kronor att spela, biljetten köps entrékassan. Dagligen: vardagar klockan 12–16 och helger klockan 10.30–16.30.

I Play Beyond Plays VR-labb, kan barn och vuxna lära sig mer om Virtural Reality (VR) och ta ”VR-hissen” högt upp i skyskrapa för att sedan balansera på planka mellan hustaken. Begränsat antal platser, anmäl på plats. Lördagar och söndagar samt 4–6 april klockan 10.30, 11.30, 13.30, 14.30 och 15.30.

För den som är nyfiken på drönare blir det drönarworkshop med värden Gustav. Du får även testa att själv flyga en mindre drönare. Från 8 år. Begränsat antal platser, anmäl på plats. Måndag 2 april – fredag 6 april klockan 11, 13, 14, och 15 i hörsalen.

För den som vill sitta ned en stund och pyssla blir det Origami workshop – testa att vika spännande figurer i papper på tema rymd, robot och flygplan.

Lördag och söndag 31 mars – 1 april och 7–8 april i utställningen Spelet om energin.

Självklart blir det också tid för experiment, bland annat kring mekanik, magnetism och elektricitet, tillsammans med veteraner från Tekniska Museets Vänner. Passar barn 8–12 år, men alla nyfikna är välkomna. Söndag 1 april klockan 11, 13, 14 och klockan 15 i hörsalen.

Dessutom är konstnärskollektivet Vision Forum på besök för en tredagars interaktiv konsthappening om mat och känslor. Hur smakar olika känslor och kan känslotillstånd överföras genom matlagning, är några av frågorna som utforskas. Måndag 5 april – fredag 7 april klockan 13–15.30 i utställningen 100 innovationer.

”Det som är genomgående i Play Beyond Play är att olika spelvärldar möts och här hoppas och ser jag fram emot att möta och inspirera våra besökare. Under påsken kommer vårt VR-labb ha öppet vissa dagar, en kan få prova på Hololens men även flyga drönare inomhus och använda sig av tekniken Origami, bara fantasin sätter gränser för vad som är möjligt.” Linda Sandberg, Programansvarig Tekniska museet

Vad: Utforska dataspelens världar – påsklov på Tekniska museet
När: 31 mars till 8 april, kl 10:00 – 17:00
Var: Tekniska museet, museivägen 7. Buss 69 till Museiparken

En del aktiviteter händer bara vissa dagar – se exakta tider under respektive programpunkt. Påsklovsprogrammet finns här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>