Vaccinsmottagningen flyttar tillfälligt till Sportcentrum
Hem NYHETER Vaccinsmottagningen flyttar tillfälligt till Sportcentrum

Vaccinsmottagningen flyttar tillfälligt till Sportcentrum

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan alla som är 18 år och äldre vaccinera sig mot covid-19.

Under perioden 31 juli till 8 augusti kommer du att kunna vaccinera dig vid Norrtälje sportcentrum i Norrtälje stad.

Anledningen är att Norrtälje tilldelats en större mängd vaccin.

— Sportcentrum kan bättre hantera ett större flöde då vi räknar med att kunna vaccinera ungefär 2 000 personer per dag under veckan, säger Johan Larsson, delägare i Prosalus vaccin AB.

Under tiden mottagningen är öppen på Sportcentrum kommer den tidigare vaccinationsmottagningen på Tullportsgatan att vara stängd. Genom att tillfälligt flytta mottagningen till Sportcentrum kan kapaciteten tredubblas vilket innebär att drygt 2 000 vaccinationer kan genomföras per dag. Efter den 8 augusti öppnar mottagningen på Tullportsgatan som vanligt igen för vaccination.

Att boka tid för vaccinering görs på samma sätt som till andra vaccinationsmottagningar via appen Alltid öppet eller telefonbokningstjänsten som finns på flera språk. Tidbokning till Sportcentrum kommer öppnas den 27 juli.

Vaccinering erbjuds även i Rimbo på Sparbankshallen den 9 augusti samt i Hallstavik den 30 augusti.  Det går redan nu att boka tid för vaccinering på Sparbankshallen i Rimbo. Den 9 augusti öppnas tidbokningen för vaccinering i Hallstaviks sporthall.

Vaccinsmottagningen flyttar tillfälligt till Sportcentrum— Det är mycket positivt att vi kan öka vaccineringen då det är många som vistas i sitt fritidsboende i kommunen under sommarmånaderna. Att öka antalet vaccinationer hoppas vi både kan tillgodose Norrtäljes invånare men även de som vistas här under sommaren, säger Maria Johansson, förbundsdirektör vid Kommunalförbundet sjukvård och omsorg.

Den särskilda allergimottagningen är förnärvarande stängd på grund av personalbrist. Arbete pågår för att öppna upp den så snart personal finns på plats.

—Under tiden kan patienter som tidigare haft allergiska reaktioner kontakta vår vaccinationsmottagning för hjälp med bokning, säger Nils Gutberg delägare i Prosalus vaccin AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>