Hem NYHETER Vad får dig att känna dig trygg?

Vad får dig att känna dig trygg?

Publicerat av: Redaktionen

I sommar samarbetar Eslövs folkhögskola med den ideella organisationen CISV som anordnar ett så kallat IPP – International People’s Project.

CISV är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation med målsättningen att skapa en fredligare värld.

Under en vecka kommer Eslövs folkhögskolas deltagare på de studiemotiverade kurserna och etableringskursen möta ungdomar från tio olika länder för att arbeta i workshops med tema ”Vad får dig att känna dig trygg?”.

Vad får dig att känna dig trygg?

International People´s Project innebär att människor från flera olika länder med varierande språkkunskaper i åldrarna elva år och uppåt hittar olika sätt att samarbeta.

– Att öppna skolan för besök från hela världen för att arbeta tillsammans med lokala frågor berikar både oss och de ungdomar som kommer till Sverige för att delta i International Peoples Project, säger Elin Persdotter, pedagog på Eslövs folkhögskola och samordnare av International People´s Project i Eslöv.

– Syftet med IPP är att skapa lokala projekt som ger deltagarna möjlighet att lära sig mer om sig själva och andra, samtidigt som de engagerar sig för samhällets utveckling där projektet genomförs, fortsätter Elin.

Samarbetet innebär att människor från flera olika länder med varierande språkkunskaper i åldrarna 11 och uppåt ska hitta olika kreativa sätt för att samarbeta.

– Parallellt med projektsamarbetet här på Eslövs folkhögskola kommer Fryshuset i Malmö också arbeta med ungdomarna från CISV, berättar Julia Jóo, pedagog på Eslövs folkhögskola. Våra workshops kommer sedan att utmynna i en kreativ utställning på Fryshuset i Malmö den 16 juli.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>