Lego-mästerskap utmanar i fossilfritt och förnybart problemlösande
Hem EFTER PLUGGET Den 12 november avgörs delfinalen i världens största teknik- och vetenskapstävling för barn

Den 12 november avgörs delfinalen i världens största teknik- och vetenskapstävling för barn

Publicerat av: Redaktionen

Lego-mästerskap utmanar i fossilfritt och förnybart problemlösande.

Den 12 november avgörs delfinalen i världens största teknik- och vetenskapstävling för barn, First Lego League på Tekniska museet i Stockholm.

Under dagen måste lagen lösa svåra logistikutmaningar som sätter både problemlösning och konstruktion på prov.

Publiken bjuds på Legofrossa med både rafflande matcher och mängder av legobitar att bygga fritt med.

Räkna med stenhård konkurrens, tidspressade tävlingar och ett öronbedövande legorasslande när Tekniska museet tillsammans med innovationspartnern Sandvik bjuder in till finalomgång i First Lego League. Intresset har varit stort och totalt 26 lag med 420 deltagare är anmälda till tävlingarna på Tekniska.

Lego-mästerskap utmanar i fossilfritt och förnybart problemlösandeFirst Lego League engagerar skolelever mellan 10 och 16 år i ett uppdrag som kräver styrka i innovation, teknologi, design och programmering. Som besökare kan du följa de rafflande matcherna vid banan och på storbildsskärm. För den som vill finns också chansen att ta sina första steg i robotprogrammering.

Tävlingarna har arrangerats i över 20 år, varje år med ett nytt tema. Årets tema är ”Super Powered”, och utmaningen kommer att handla om omställningen för ett fossilfritt och förnybart samhälle.

Med hjälp av robotar ska gods levereras till olika målplatser på en bana, vilket sätter säkerhet, effektivitet och samordning på prov.

Genomförandet av tävlingen är möjligt tack vare ett samarbete med Sandvik som Tekniska museets innovationspartner med fokus på framtidens kompetensförsörjning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>