Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Ökning av sökande internationella studenter

Ökning av sökande internationella studenter

Publicerat av: Redaktionen

I fredags gick ansökningstiden för internationella studenter inför hösten 2021 ut.

I utbudet denna gång fanns två program på grundnivå och ett tiotal program på avancerad nivå, varav flera nyheter som också ges på distans såsom exempelvis Master in electrical vehicle engineering.

Antalet sökande till Högskolan Väst ökar med drygt 20 procent.

Ökning av sökande internationella studenter

-Vi har en ökning med 22 procent i antalet internationella sökande till våra program på engelska. De två populäraste masterprogrammen är Manufacturing Engineering och International business.

Vårt kandidatprogram International Programme in Politics and Economics är också ett väldigt populärt program, säger Tomas Bengtsson som är ansvarig för högskolans internationella studentrekrytering.

Tomas Bengtsson beskriver att högskolan har byggt vidare på det relativt nystartade arbete med målet att öka antalet internationella programstudenter på Högskolan Väst och att dessa satsningar nu bär frukt. Redan innan Coronapandemin hade arbetet påbörjats med att kunna ge flera av utbildningarna på avancerad nivå också på distans för att möjliggöra för ännu fler att ansöka till programmen.

– Vi försöker att etablera en närvaro i utvalda fokusområden både inom och utanför EU för att synliggöra vårt utbud av program på engelska. Detta år har vi fått arbeta med att utveckla en mer digital närvaro och vi har genomfört över 30 webinars samt deltagit på uppåt 10 digitala mässor samt genomfört digitala annonseringskampanjer.

Några av programmen är fortfarande öppna för sen anmälan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>