Hem NYHETER Läxhjälp ökar möjligheten till fortsatta studier för elever i Husby

Läxhjälp ökar möjligheten till fortsatta studier för elever i Husby

Publicerat av: Redaktionen

SKB stödjer Stiftelsen Läxhjälpens arbete i Husbygårdsskolan i Husby.

Fler högstadieelever får under läsåret 2020/2021 stöd och läxhjälp med målet att nå gymnasiebehörighet.

Under coronapandemin har detta fått särskilt stor betydelse.

Läxhjälp ökar möjligheten till fortsatta studier för elever i Husby

Genom stöd till Stiftelsen Läxhjälpen vill SKB fortsätta bidra till en positiv utveckling i Husby och Tensta. Foto: Acne Studios.

– En fungerande skola och ungdomar som genom läxhjälp har chans att studera vidare på gymnasiet bidrar också till en tryggare plats att vistas på. Med denna konkreta insats vill vi fortsätta bidra till närområdets positiva utveckling, säger Eva Nordström, vd SKB.

SKB har cirka 500 lägenheter i Husby och Tensta och boendeenkäter visar att boendemiljön upplevs som positiv. Genom att aktivt arbeta i dessa stadsdelar med läxhjälp och medlemskap i lokala fastighetsägarföreningar vill SKB fortsätta bidra till trygghet, trivsel och en positiv samhällsutveckling.

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som bedriver ett riktat läxhjälpsprogram för högstadieelever som riskerar att inte klara skolan och nå gymnasiebehörighet.

I samverkan med näringsliv, stiftelser och kommuner erbjuds läxhjälpsprogrammet i 50 skolor i Sverige med ett resultat under rikssnittet, samt i områden med störst behov.

– Elever som går på Läxhjälpen når i högre utsträckning gymnasiebehörighet. Därför är det oerhört glädjande att vi i samarbete med SKB kan tillse att elever får ta del av läxhjälpsprogrammet i Husby. Under coronapandemin ser vi också hur behovet av att stötta dem som ligger längst ifrån att nå målen, fått särskilt stora utmaningar. Tillsammans skapar vi genom en konkret insats en positiv utveckling för unga och för lokalområdet, säger Henrik Szabo, generalsekreterare Stiftelsen Läxhjälpen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>