Hem NYHETER Verktyg för förskolepedagogik och matteapp nya medlemmar i branschorganisation för utbildningsteknologi

Verktyg för förskolepedagogik och matteapp nya medlemmar i branschorganisation för utbildningsteknologi

Publicerat av: Redaktionen

Branschorganisationen för utbildningsteknologi, Swedish Edtech Industry, välkomnar edChild och Matteappen som nya medlemmar.

Swedish Edtech Industry startade så sent som i januari 2017 och samlar företag som levererar utbildningsteknologi till utbildningssektorn.

Det är roligt att fler nu blir medlemmar hos oss, mitt i en tid där vårt samarbete kanske aldrig varit viktigare för att stödja skolorna med lösningar som underlättar deras uppdrag, säger Jannie Jeppesen, vd på Swedish Edtech Industry. Vi är en förhållandevis ung bransch och nu har vi ett forum för samverkan där ökad kvalitet och effektivisering står i fokus.

Vi har redan startat flera branschövergripande initiativ för att underlätta och få smarta ekosystem på plats ute på skolorna och i utbildningssystemet för vuxna. Edtechkartan har alltmer blivit ett nav för det arbetet.

”Det känns kul att bli en del av Swedish EdTech Industry och ser fram emot att ansluta oss till nätverket. Vi är övertygade om att vi kommer att kunna lära oss mycket från de andra medlemmarna, och hoppas att vi kan bidra med vårt perspektiv kring datadrivna beslut utan att tumma på kvaliteten i undervisningen” Henrik Appert, vd Matteappen

Verktyg för förskolepedagogik och matteapp nya medlemmar i branschorganisation för utbildningsteknologi

”Vi har sett fram emot att gå med i Swedish Edtech Industry sedan vårt företag startades, så vi är mycket glada för denna möjlighet.

edChilds verktyg Fokus Förskola konkretiserar förskolans uppdrag och gör det systematiska kvalitetsarbetet enkelt och roligt, och vi ser fram emot att bolla dessa utmaningar med andra medlemmar i nätverket.” – Sofia Zätterström, VD edChild

edChild: ligger bakom verktyget Fokus Förskola, som sätter barns utveckling och lärande i fokus.Verktyget förenklar tillgången på kunskap och inspiration samt möjligheten att dela veckoplaneringar och aktiviteter som främjar och stimulerar barns utveckling. Verktyget förenklar och förbättrar det systematiska kvalitetsarbetet, och nyttjar teknikens fördelar i processen.

Matteappen: I Matteappen räknar elever för hand, svaren rättas automatiskt och hela elevens uträkning skickas till läraren i realtid. Det möjliggör för lärare att följa elevers kunskapsutveckling, oavsett ifall man arbetar i klassrummet eller på distans. Tjänsten har färdigt innehåll för hela grundskolan så att lärare enkelt kan individanpassa nivån, oavsett vilken årskurs man undervisar i.

Edtech: Står för Educational Technology. Branschen omfattas av en bredd av tjänster och produkter såsom läromedel, lärresurser, provverktyg, lärplattformar, administrativa system, hårdvara, nätverk, kommunikationslösningar och kompetens.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>