Hem NYHETER Nu samlas forskarna: ”Vi måste göra våra städer hållbara”

Nu samlas forskarna: ”Vi måste göra våra städer hållbara”

Publicerat av: Redaktionen

3 november invigs forskarskolan ”Future-Proof Cities” vid Högskolan i Gävle.

En unik satsning där forskarna i tillsammans med näringslivet och samhällsplaneringen, direkt ska kunna implementera lösningar för en hållbar stadsutveckling.

Nu samlas forskarna: "Vi måste göra våra städer hållbara"

År 2050 väntas nära 70 procent av världens befolkning bo i städer, växande städer som skapar möjligheter men också risker för ökade sociala klyftor och för ekosystemen. Det ställer nya krav på att bygga städerna på ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart sätt.

Företagsforskarskolan ”Future-Proof Cities” är en unik satsning där professionell kunskap samlas för att, i samverkan med näringslivet och samhällsplaneringen, direkt implementera lösningar för att utveckla våra städer till klimatsmarta, levande, hälsosamma och trygga platser.

– Forskarskolan är ett lysande exempel på hur forskning i samarbete med aktörer ute i samhället kan medverka till att lösa de utmaningar vi står inför. Tre högskolor som tillsammans verkar för att ligga i absolut framkant kring hållbar stadsutveckling, säger Patrik Thollander, direktör för forskarskolan.

Företagsforskarskolan Future-Proof Cities

”Future-Proof Cities” är en gemensam satsning på forskning inom hållbar stadsutveckling, i nära samverkan med näringslivet och Högskolorna i Dalarna och Mälardalen.

Genom 12 doktorandprojekt kommer kommunernas planering mot en hållbar stadsutveckling att stärkas i dessa regioner. Företagsdoktoranderna, centrum för denna samverkan, planeras att vara anställda inom näringslivet, medan forskningshandledarna finns vid berörda lärosäten. Till dessa knyts från varje företag en mentor.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>