Hem NYHETER Vinnarna av Pedagogiska priset 2018

Vinnarna av Pedagogiska priset 2018

Publicerat av: Redaktionen

Idag har Pedagogiska priset 2018 delats ut till framstående pedagoger i Västerås.

Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna. Priset är på 25 000 kronor och ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

Pristagare

Lisa Welén, Slottsträdgårdens förskola, för hennes tematiska arbete och kompetens inom språkträning.

Vinnarna av Pedagogiska priset 2018

Anna Engelmark, ABB Industrigymnasium, Niklas Alm, Viksängsskolan och Lisa Welén, Slottsträdgårdens förskola.

Motiveringen lyder: För ditt engagemang och den glädje som du sprider till barn, vårdnadshavare, kollegor och lärarstudenter. Ditt tematiska arbete med samspel och kommunikation berikar barnens upplevelser.

Din kompetens inom språkträning förändrar barns livskvalitet och det märks när du är på förskolan. Du är med och skapar en trygghet och driver en ständig utveckling oavsett omständigheterna. För dig är barnens rätt nummer ett!

– Jag känner mig självklart jätteglad och jättehedrad för att ha blivit nominerad och att faktiskt någon har tänkt på mig i de här sammanhangen. Sen ska jag gå hem och läsa de här fina orden och verkligen försöka förstå att de är skriva till mig, säger Lisa Welén.

Kontakt: Slottsträdgårdens förskola, avdelningen, telefon: 021-39 32 24

Niklas Alm, Viksängsskolan, för hans nytänkande inom idrott och hälsa med fokus på inkludering.

Motiveringen lyder: För din förmåga att skapa en inkluderande lärmiljö i ämnet idrott och hälsa. Du bevisar att digital undervisning och bildstöd för kommande lektioner hör hemma även inom ditt område. Att dina filmer används av andra lärare och ditt arbete sprids utanför Västerås är bevis på att du gör rätt saker. Ditt arbetssätt skapar en trygghet även hos de elever som darrar inför klivet in i idrotthallen. Med dig som lärare blir alla elever inkluderade!

– Det känns fantastiskt roligt att få priset. Att ens bli nominerad är en stor grej och det känns otroligt bra att bli uppskattad som pedagog. Och sen att jag fick gå och vinna priset, det kunde jag inte ens tänka mig. Så det är en jätteära för mig, säger Niklas Alm.

Kontakt: Viksängsskolan, telefon: 021-39 08 52

Anna Engelmark, ABB Industrigymnasium, för hennes kvalitativa undervisning som skapar trygghet och lust hos eleverna.

Motiveringen lyder: För din lärarkompetens som utmärker sig genom stor humanism och en kreativitet som tar intellektuell höjd. Du prioriter snabba återkopplingar till eleverna och det bidrar till deras trygghet, lärande och utveckling. Deras omdömen ”sjukt bra”, ”intelligent”, ”tydlig”, ”mycket engagerad lärare” och ”man vill vara duktig på hennes lektioner” visar att du lyckas väl i ditt arbete. Du är en uppskattad lärare i toppklass!

– Det här är en laginsats och eleverna är en stor del i att jag blir bra i klassrummet. Och även förutsättningarna på min arbetsplats som jag har fått av vår skolledning. Det är inte en soloprestation, på något sätt, att vara en god pedagog, utan det är ett lagarbete, säger Anna Engelmark.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>