Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Webinar: Vilka universitet har nöjdast studenter i Norden och varför?

Webinar: Vilka universitet har nöjdast studenter i Norden och varför?

Publicerat av: Redaktionen

Vad avgör om ett universitet har nöjda studenter eller inte? Vad är det som gör att några universitet alltid lyckas hålla sina studenter nöjda?

I Universums årliga undersökning FöretagsBarometern ger studenterna sitt betyg på hur nöjda de är med universitetet generellt samt hur nöjda de är med de karriärtjänster som erbjuds.

De anger även hur väl vissa attribut stämmer överens med deras associationer med sitt universitet samt vilka av dessa attribut som är av största betydelse för dem.

Webinar: Vilka universitet har nöjdast studenter i Norden och varför?

Nu ska Universum i ett webinar för första gången avslöja resultatet av de 5 högst rankade universiteten bland i Sverige, Norge, Danmark och Finland när det kommer till hur nöjda de är med universitetet och karriärtjänsterna, men även de som i högsta grad associeras med studenternas anställningsbarhet.

Självklart är vi även nyfikna på vad dessa universitet gör för att nå topplaceringar och kommer därför att diskutera deras strategier, tips och tankar kring hur de jobbar med anställningsbarhet, karriärtjänster och nöjdhet överlag.

I 2017 års universitetsranking toppade Handelshögskolan i Stockholm alla tre listor i Sverige och deras rektor såg det som ett kvitto på att deras utbildningar fortsatt håller en hög nivå och att deras nära samarbete med svenskt och internationellt näringsliv ger studenterna bästa möjliga förutsättningar för ett framgångsrikt arbetsliv. Nu avslöjar vi resultaten på nordisk nivå istället och publicerar rankingar för ekonomstudenter och ingenjör- och IT-studenter istället för en sammanslagen lista över samtliga utbildningar.

Om du är nyfiken på resultatet och vill få tips på hur universitet, studentföreningar och kårer kan jobba med att öka studenternas nöjdhet och samtidigt bli bättre på att ge studenterna goda förutsättningar för framtida anställningar ska du lyssna in på vårt webinar den 18 oktober kl. 11.00.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>