World´s best school prizes – ansökan öppen till 15 mars 2023
Hem EVENT World´s best school prizes – ansökan öppen till 15 mars 2023

World´s best school prizes – ansökan öppen till 15 mars 2023

Publicerat av: Redaktionen

Det internationella skolnätverket T4 Education, under ledning av Vikas Pota, möjliggör för skolor att delta i den fina utmärkelsen World’s best school prizes. Priserna etablerades 2022 och redan första året var det drygt 3500 skolor som ansökte till någon av de fem kategorierna: Community Collaboration, Environmental Action, Innovation, Overcoming Adversity och Supporting Healthy Lives.

Frida Gustafsson Wennö sitter med i juryn för World´s best school prizes 2023 och delar med sig i en intervju med AcadeMedia Academy. Här delar hon med sig om varför du ska ansöka och vilken hjälp du kan få.

Varför ska man ansöka:

Det är en fin möjligheten att ingå i nätverk av toppnominerade skolor runt om i världen – med erfarenhetsutbyten och värdefulla möten. Priserna i sig lyfter fram det värdefulla vardagsarbetet som görs i skolor. Jag tycker det är hög tid att dessa berättelser och exempel får mer plats i skolutvecklingssammanhang. Förra årets topp-tre-kandidater i varje kategori (fem stycken) uppmärksammades inte bara internationellt utan lyftes också fram på väldigt fina sätt i sina egna länder. Många var med i nationell media, flera skolor besöktes av sina länders utbildningsministrar eller statschefer och intresset från lärare och skolledare att komma i kontakt med skolorna för att inspireras och lära mer har varit enormt.

Dessutom skapar det en värdefull intern stolthet på den egna skolan bara att i ansökningsprocessen summera vad medarbetarna tillsammans möjliggör för sina elever.

Har någon svensk skola eller skola från AcadeMedia kommit med i toppnominerade?

World’s best school prizes instiftades av T4 Education förra året, så det är ett väldigt nytt pris. Av de 3500 ansökningarna som kom in 2022 var fyra från Sverige. Tyvärr kom ingen svensk skola med bland de toppnominerade då. Men T4 Education har uppmärksammat flera svenska skolor och lärare i andra sammanhang, så vi vet att det på inga vis omöjligt att komma med på dessa internationella arenor

Är du med i juryn?

Ja, och jag är så glad och tacksam för det. Jag tycker jag får med mig värdefulla perspektiv på internationell skolutveckling som jag efter bästa förmåga försöker dela med mig av till kollegor och skolor i Sverige. Via juryarbetet kommer jag dessutomWorld´s best school prizes – ansökan öppen till 15 mars 2023 i kontakt med skolor runt om i världen, och via dom kan vi skapa fina nätverk över landsgränser. Till exempel har några skolor inom AcadeMedia, där jag jobbar, nu kontakt med en skola i Tokyo, som var en av de tre toppnominerade skolorna inom kategorin Innovation förra året. Jag är helt övertygad om att dom kommer bygga upp ett väldigt fint samarbete framöver.

 

Vill du och din skola veta mer och vara med? Sista ansökningsdag är 15 mars.

Läs mer och ansök här: worldsbestschool.org

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>