Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Huawei planerar att utbilda fler än 18 000 studenter och partners inom tre år

Huawei planerar att utbilda fler än 18 000 studenter och partners inom tre år

Publicerat av: Redaktionen

Den 27 maj höll Huawei sitt första online-Eco-Connect-toppmöte för CEE & Norden och samlade över 1 000 ekosystempartners.

Toppmötet fokuserade på ökade investeringar i digital talang och utvecklingen av digital transformation för en mer robust digital ekonomi.

– Globalisering och samarbete är avgörande för en framgångsrik digital omvandling, säger James Li, ledamot av förvaltningsrådet och ordförande för den europeiska regionen vid Huawei.

Huawei planerar att utbilda fler än 18 000 studenter och partners inom tre år

Huawei planerar att utbilda fler än 18 000 studenter och partners inom tre år

Delad framgång är nyckeln. I denna anslutna värld kan inget enskilt land navigera över komplexiteten i digital transformation på egen hand.

– Under de senaste åren har Huawei lyckats påskynda den digitala omvandlingen i CEE och Norden och växa tillsammans som ett näringsliv genom att samarbeta, fortsatte James Li. Vi tror på ökade investeringar i regionen och vi kommer att fortsätta arbeta med våra partners för att bygga ett hållbart och välmående ekosystem för alla.

Under evenemanget tillkännagav Huawei sina planer på att öka investeringarna i lokal ekosystemutveckling, med fokus på att bygga en mer robust och hållbar pool av digital talang i CEE och Norden. År 2023 strävar Huawei efter att utbilda fler än 18 000 studenter och partners i nästa generations digitala färdigheter samt totalt fler än 700 000 utbildade yrkesverksamma världen över.

Hittills har Huawei samarbetat med fler än 900 internationella universitet runt om i världen för att etablera lokala Huawei ICT-akademier. Dessa akademier tillhandahåller djupgående certifieringskurser för en rad avancerade tekniker, inklusive 5G, AI, Cloud, Big Data och IoT. Oavsett om de syftar till att förbättra sina digitala färdigheter eller utveckla sin karriär kan både studenter och arbetsgivare dra nytta av dessa program.

– Framöver kommer vi att fortsätta att utöka vårt nätverk av ekosystempartners, sa Frank Shen, vice ordförande för Global Partner Department vid Huawei Enterprise Business Group. Målet är att ge dem utbildning, affärsrådgivning och nätverksdesignidéer för att stödja deras tillväxt och i förlängningen välståndet i ekosystemet som helhet.

– Starka vindar kan bryta ett träd, fortsatte Frank Shen. Men de kan inte förstöra en skog. Detta är svåra tider för alla, men vi kan komma igenom detta om vi håller ihop.

Huawei presenterade också en serie nya ICT-lösningar inklusive en AR-demo av det senaste inom Wi-Fi 6-teknik. Andra demonstrationer inkluderade lösningar för sammankoppling av intelligenta datacenter, världens snabbaste All-Flash-lagring och en ny flaggskeppsprodukt – SmartLi, en energilagringslösning för datacenter designad för UPS.

Huawei Eco-Connect CEE & Nordic 2020 är en konferens utformad för att ta itu med de utmaningar och möjligheter som är unika för det centrala östliga och nordiska europeiska ICT-ekosystemet. I samarbete med partners i hela regionen hoppas Huawei främja digital transformation, utforska möjligheterna för en intelligent framtid och bygga en mer motståndskraftig digital värld för alla.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>