Hem NYHETER Elevers surfplattor och datorer stulna vid skolinbrott

Elevers surfplattor och datorer stulna vid skolinbrott

Publicerat av: Redaktionen

Vid ett inbrott på Östergårdsskolan under natten till onsdagen så stals drygt 500 iPads och datorer som skulle delas ut till eleverna i nästa vecka.

Polisen utreder inbrottet.

Elevers surfplattor och datorer stulna vid skolinbrott

Genrebild Foto: SVT

På måndag skulle eleverna på Östergårdsskolan få tillgång till egna personliga digitala enheter att använda i skolarbetet. De drygt 500 läsplattorna och datorerna förvarades i ett låst arkivrum på skolan.

Strax efter kl. 03 natten till onsdagen bröt sig någon in på skolan genom ett fönster. En kvart senare, när vaktbolaget kom till platsen, var skolan tom och de digitala verktygen borta.

Värdet på stöldgodset uppskattas till cirka 1,5 miljoner kronor och det inträffade utreds av polisen.

– Det känns väldigt ledsamt. Det handlar om digitala verktyg inköpta med skattepengar till våra elever, och det är ju barnen som är de stora förlorarna i dag, säger rektor Simon Brekell.

Halmstads kommun gör en storsatsning på datorer, datorplattor och andra digitala verktyg i förskolan och grundskolan. Satsningen gäller både elever och personal och ska vara genomförd till 2020. På måndag skulle det varit Östergårdsskolans tur. Skolledningen arbetar nu för att hitta lösningar så att inte elevernas skolarbete ska bli lidande på grund av det som hänt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>