​Daniel Jouseff skänker konstverk som pris till Årets Nätängel

Ikväll avgörs den fjärde upplagan av Årets Nätängel på en gala på Nalen i Stockholm – priset som lyfter och hyllar personer och organisationer som gör det där lilla extra i arbetet mot näthatet.

​Daniel Jouseff skänker konstverk som pris till Årets Nätängel 1
Daniel Jouseff. Foto: Fredrik Skogkvist.

Konstnären Daniel Jouseff skänker nu ett konstverk till vinnaren.

Daniel Jouseff är en svensk konstnär som gjort sig känd för sina ofta minimalistiska verk. Ikväll kommer ett av hans verk att ingå som pris till Årets Nätängel 2018.

– Jag har som tur är klarat mig själv, men blir alltid otroligt illa berörd när jag hör om de som drabbas av näthat. När jag hörde om Årets Nätängel kändes det som en självklarhet att bidra – för alla som jobbar mot hatet och allt som faktiskt förebygger mer hat är värt att hyllas, säger Daniel Jouseff.

Under kvällens gala utses nätänglar i kategorierna Junior, Media, Gaming samt huvudkategorin Årets Nätängel. Det är huvudpristagaren som kommer att få ett konstverk som Daniel Jouseff tagit fram specifikt för galan och vinnaren.

– Vi är förstås otroligt glada och tacksamma för Daniels bidrag. Jag har personligen alltid älskat hans konst och det känns fantastiskt att han uppmärksammar och bidrar till Årets Nätängel på detta sätt, säger PA Prabert, kommunikationschef på mySafety Försäkringar.

Finalisterna i Årets Nätängel är Hampus Nessvold, Viktoria Harrysson, Lovette Jallow och Locker Room Talk. Vinnaren får, förutom konstverket från Daniel, även en prissumma på 50 000 kronor.