Hem NYHETER ​Daniel Jouseff skänker konstverk som pris till Årets Nätängel

​Daniel Jouseff skänker konstverk som pris till Årets Nätängel

Publicerat av: Redaktionen

Ikväll avgörs den fjärde upplagan av Årets Nätängel på en gala på Nalen i Stockholm – priset som lyfter och hyllar personer och organisationer som gör det där lilla extra i arbetet mot näthatet.

Konstnären Daniel Jouseff skänker nu ett konstverk till vinnaren.

​Daniel Jouseff skänker konstverk som pris till Årets Nätängel

Daniel Jouseff. Foto: Fredrik Skogkvist.

Daniel Jouseff är en svensk konstnär som gjort sig känd för sina ofta minimalistiska verk. Ikväll kommer ett av hans verk att ingå som pris till Årets Nätängel 2018.

– Jag har som tur är klarat mig själv, men blir alltid otroligt illa berörd när jag hör om de som drabbas av näthat. När jag hörde om Årets Nätängel kändes det som en självklarhet att bidra – för alla som jobbar mot hatet och allt som faktiskt förebygger mer hat är värt att hyllas, säger Daniel Jouseff.

Under kvällens gala utses nätänglar i kategorierna Junior, Media, Gaming samt huvudkategorin Årets Nätängel. Det är huvudpristagaren som kommer att få ett konstverk som Daniel Jouseff tagit fram specifikt för galan och vinnaren.

– Vi är förstås otroligt glada och tacksamma för Daniels bidrag. Jag har personligen alltid älskat hans konst och det känns fantastiskt att han uppmärksammar och bidrar till Årets Nätängel på detta sätt, säger PA Prabert, kommunikationschef på mySafety Försäkringar.

Finalisterna i Årets Nätängel är Hampus Nessvold, Viktoria Harrysson, Lovette Jallow och Locker Room Talk. Vinnaren får, förutom konstverket från Daniel, även en prissumma på 50 000 kronor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>