Hem NYHETER ​Jan Gulliksen till Natur & Kulturs styrelse

​Jan Gulliksen till Natur & Kulturs styrelse

Publicerat av: Redaktionen

Jan ”Gulan” Gulliksen har valts in som ny ledamot i Natur & Kulturs styrelse.

Han är professor i människa-datorinteraktion vid KTH och sitter i regeringens digitaliseringsråd.

​Jan Gulliksen till Natur & Kulturs styrelse

​Jan Gulliksen

​​– Jan Gulliksen är en av Sveriges främsta experter inom digitalisering. Natur & Kultur gör stora digitala satsningar och ”Gulan” blir en viktig tillgång i det arbetet, säger Fredrik Strömholm, styrelseordförande för Natur & Kultur.

​Jan Gulliksen, även känd som ”Gulan”, arbetar som professor i människa-datorinteraktion vid Kungliga Tekniska högskolan KTH och är vicerektor med ansvar för digitalisering.

Hans forskning handlar framförallt om digital tillgänglighet, användbarhet och arbetsmiljö. Han har bland annat forskat om it för hemlösa och e-hälsa för personer med kognitiva funktionsvariationer.

​Jan Gulliksen var tidigare ordförande i regeringens digitaliseringskommission och är i dag en av tio ledamöter i regeringens digitaliseringsråd. Han är även utsedd till Sveriges ”Digital Champion”, ett initiativ från EU-kommissionen.

​– Natur & Kultur jobbar kraftfullt och medvetet med digitaliseringen, både inom den allmänlitterära delen, läromedel och akademisk utgivning. Jag ser fram emot att bidra till den utvecklingen, säger Jan Gulliksen.

​Jan Gulliksen ersätter Peter Gärdenfors, professor i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet. Gärdenfors har varit styrelsemedlem sedan 2006 och lämnar enligt regeln om att en styrelseledamot ska avgå vid uppnådda 70 års ålder.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>