Hem NYHETER Veeam fortsätter säkerställa data inom utbildningsområdet och tecknar avtal med Själlands Högskola

Veeam fortsätter säkerställa data inom utbildningsområdet och tecknar avtal med Själlands Högskola

Publicerat av: Redaktionen

Tillgänglighet till datasystem blir allt viktigare för universitet och högskolor allt eftersom mer och mer data lagras på servrar eller i molnet.

För Själlands Högskola har deras datavolymer ökat med 30 procent årligen, något som ställt nya krav på både lagring, tillgänglighet och återställning.

För att möta det ökade behovet av tillgänglighet till data har Själlands Högskola valt Veeam Availability Suite  i kombination med Cisco UCS C3260 och virtuella maskiner. Tillsammans ser deras lösningar till att högskolans 10 500 studenter och 700 anställda får säker tillgång till sin data oavsett hur, var eller när de vill nå sin information. De får även tillförlitlig backup och snabb återställning, vilket ger anställda och studenter den trygghet de behöver i sitt arbete.

Veeam fortsätter säkerställa data inom utbildningsområdet och tecknar avtal med Själlands Högskola– Vi kunde inte längre med gott samvete lova våra professorer eller studenter konstant tillgång till sina dokument. De arbetar extremt hårt och förtjänar den trygghet tillgängligheten ger.

De måste också veta att deras arbeten lagras säkert och ifall det går förlorat att de enkelt kan återställas, säger Steffen Bendix Søjberg, IT Operations Manager vid Högskolan i Själland.

Högskolan i Själland valde att implementera lösningar från Veeam och Cisco, som tillsammans garanterar både säkerhet och tillgänglighet till all data inom verksamheten.

– Vår uppgift är att anpassa system och processer som tillhandahåller tjänster till våra användare samtidigt som vi behöver mycket hög flexibilitet. Veeam och Cisco UCS C3260 gör säkerhetskopiering och återställning enklare och optimerar lagring vilket ger oss 99,9 procent upptid och mycket nöjda användare. Vi kan nu med gott samvete berätta för universitetsledningen att vi nu kan garantera kontinuitet, förklarar Steffen Bendix Søjberg.

Stigande datamängder kräver speciell hänsyn
Högskolans datavolymer ökar varje år med 30 procent, och detta ställer nya krav på lagring och hastighet.

– Vi behövde mer utrymme och bättre hastighet i systemen och Cisco UCS C3260 servar löste våra behov genom att leverera snabb höghastighetslagring och skalbar databehandling, fortsätter Steffen Bendix Søjberg

Genom att kombinera Veeam Backup & Replication och Cisco UCS C3260 kunde Själlands Högskola tillgodose behovet av mer lagringsutrymme och ökad hastighet vid säkerhetskopiering och återställning.

– Fördelen med att kombinera dessa två lösningar är att de kompletterar varandra och säkerställer att användaren har tillgång till både nödvändig lagringsutrymme, samtidigt som den håller rätt hastighet vid säkerhetskopiering och återställning. Dessutom är lösningarna enkla att använda, skalbara och mycket flexibla, säger Martin Plesner Jacobsen, Team Lead för systemteknik i Norden, Veeam Software.

Stora besparingar genom att flytta säkerhetskopiering och återställning in-house
Förutom ökad kapaciteteten och ge tillgänglighet så ser Själlands Högskola ett antal besparingar med de nya lösningarna från Veeam och Cisco.

– Vi lägger inte längre ut säkerhetskopiering eller återställning på vårt webbhotell och sparar därigenom tusentals kronor varje månad, avslutar Steffen Bendix Søjberg.

Sedan tidigare används Veeams lösningar i den svenska högskolevärlden, däribland av Umeå Universitet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>