Hem NYHETER ​Vecka för att minska matsvinnet på kommunens skolor

​Vecka för att minska matsvinnet på kommunens skolor

Publicerat av: Redaktionen

Hur mycket mat slängs på kommunens skolor och vad gör man för att minska matsvinnet?

Genom projektet KliMATval arbetar Ängelholms kommun för mer hållbara måltider och med start på måndag arrangeras en temavecka med en rad aktiviteter på kommunens skolor och förskolor för att minska mängden mat som slängs.

​Vecka för att minska matsvinnet på kommunens skolor

– Aktiviteterna sker främst på Magnarps skola och Ljunggårdens förskola som deltar i projektet men förhoppningen är att även andra skolor och förskolor uppmärksammar och deltar på det sätt man har möjlighet, säger Emely Lindholm som är måltidschef på Ängelholms kommun.

På Magnarps skola och Ljunggårdens förskola kommer sophjälten från NSR att göra digitala besök och dela ut en bok till alla mindre barn med fakta, pyssel och uppdrag.

Måltidsservice kommer presentera en veckas totala tallrikssvinn för att synliggöra hur mycket matsvinn det kan bli på en vecka.

Eleverna i årskurs 5 på Magnarps skola har ritat ”Min drömmatsal” och de verken ställs ut i skolans matsal under veckan. En klimatsmart meny serveras i samtliga av Ängelholms kommunala skolor och förskolor och dessutom kommer det finnas information och tips på hur man kan bli mer klimatsmart.

*Projektet KliMATval varar under sju månader och ska bidra till ökad kunskap om hållbarhetsfrågor. I projektet ingår stöd från både klimat- och miljöforskare från Stockholm Resilience Centre vid Stockholms Universitet och av utbildare i tjänstedesign och innovation från SKR:s Innovationsguiden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>