Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Ny skola garanterar toppjobb med ingångslön på 30 000 kronor

Ny skola garanterar toppjobb med ingångslön på 30 000 kronor

Publicerat av: Redaktionen

</salt> utbildar framtidens programmerare på Epicenter Campus

I slutet av november examineras den allra första klassen från Epicenter Campus som i samarbete med </salt> (School of applied technology) genomför en pilotutbildning i avancerad programmering.

Över 1 000 sökte och 30 kom in genom hundratals intervjuer, logik- och intelligenstester. Bakgrunden är en skriande efterfrågan från tech-branschen efter programmerare. I utbildningen deltar handplockade personer med olika bakgrunder. Hela klassen är garanterad jobb efter examen från utbildningen som är gratis.

Ny skola garanterar toppjobb med ingångslön på 30 000 kronor

Första avgångsklass från ​ på Epicenter Campus samt medarbetare och grundare på ​ och Epicenter.

</salt> – School of applied technology – är ett initiativ från en grupp framgångsrika entreprenörer som i samarbete med Epicenter Campus nu genomför en utbildning i avancerad programmering. </salt> har genom en öppen ansökningsprocess handplockat och investerat i deltagarna.

De beskrivs av </salt> som ”begåvade och ambitiösa personer som brinner för att jobba som programmerare i ett framtidssäkrat segment med stor efterfrågan”. De 30 deltagarna i den första klassen kommer från 14 länder. 45 procent är kvinnor.

– Det känns väldigt roligt att vi snart är i hamn med första avgångsklassen. Med </salt> vill vi ge tillbaka något till en bransch som vi själva är en del av. Vi tror verkligen på att ambitiösa människor med rätt verktyg och mindset kan åstadkomma extraordinära saker. Vi vill tillsammans med våra utvecklare visa att det är möjligt att skapa mångfald och framtidens arbetstillfällen, och att Sveriges dominans i tech-sektorn ska fortsätta att växa, säger Koshi Hamedi, medgrundare till </salt>.

Epicenters medlemmar är snabbväxande digitala bolag eller storbolag som strävar efter att utveckla sina digitala tjänster och produkter, ofta med ambitioner om internationalisering.

– För våra medlemsföretag är rätt kompetens helt avgörande, därför är det här verkligen en spännande satsning. För oss på Epicenter är det oerhört inspirerande att få jobba med nya, ambitiösa programmerare, samtidigt som vi bidrar med kunskap till en bransch som skriker efter folk. På ett innovativt sätt kan vi i liten skala tackla ett stort branschproblem och samtidigt skapa ett eget ekosystem för våra medlemmar som vill växa snabbt och globalt, säger Ola Ahlvarsson, serieentreprenör och medgrundare till Epicenter.

Utbildningen, som genomförs av </salt> på Epicenter Campus Stockholm, är tre månader lång. Deltagarna utbildas i Full Stack JavaScript, det programmeringsspråk som används för flest interaktiva plattformar. Utbildningen är gratis. Efter examen garanteras utvecklarna jobb.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>