Hem NYHETER ​Viktigt att pengar till skolan röstas igenom av riksdagen

​Viktigt att pengar till skolan röstas igenom av riksdagen

Publicerat av: Redaktionen

I budgetpropositionen som idag lagts fram av övergångsregeringen finns, trots farhågor om motsatsen, en upptrappning av regeringens likvärdighetsmiljarder till skolans huvudmän.

– Det är positivt att budgeten innehåller upptrappningen till skolans huvudmän med fler miljarder för likvärdighet och stärkt kunskapsutveckling.

Det är nödvändiga resursförstärkningar som många lärare och elever väntar på, säger Johanna Jaara Åstrand.

​Viktigt att pengar till skolan röstas igenom av riksdagen

Nu är det av yttersta vikt att riksdagen tar ett ansvarsfullt beslut och säkerställer att budgetförslaget som nu läggs fram går igenom.

– Svensk skola behöver stabila spelregler. Politisk ryckighet undergräver lärares och elevers möjligheter till en bra arbetsmiljö och bra resultat.

Jag förväntar mig att alla partier tar sitt ansvar för att hitta breda överenskommelser om skolpolitiken och säkerställer en finansiering som ger alla elever samma chans, säger Johanna Jaara Åstrand.

Måste råda bot på lärarbristen

I budgetpropositionen saknas dock 700 miljoner som framförallt var tilltänkta för expansionen av utbildningar i högskolan, däribland både lärarutbildningen och utbildningar i samband med kulturskoleklivet.

– Det är riktigt illa att den parlamentariska situationen bromsar den aviserade och nödvändiga expansionen av lärarutbildningen. Det måste vara högsta prioritet för samtliga politiska partier att råda bot på den historiskt stora lärarbristen som vi har i Sverige idag, säger Johanna Jaara Åstrand.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>