Lovsatsning för barn och unga
Hem EFTER PLUGGET Lovsatsning för barn och unga

Lovsatsning för barn och unga

Publicerat av: Redaktionen

Cirkusskola, fiskeläger, friidrott, orientering och jättesåpbubblor är några av de aktiviteter som Piteå kommun anordnar i sommar.

Statliga medel från Socialstyrelsen har gjort det möjligt att anordna ännu fler kostnadsfria lovaktiviteter för barn och unga mellan 6-15 år.

– Det känns jättebra att de statliga lovaktivitetspengarna återinförts så att vi tillsammans med föreningar och andra aktörer kan erbjuda roliga, kostnadsfria och smittsäkra aktiviteter för barnen inte bara under sommarlovet utan även under årets samtliga återstående lov.

Det statliga stödet för att arrangera kostnadsfria lovaktiviteter återinförs i år. Bidraget, som kommer från Socialstyrelsen, ska ge alla barn och ungdomar mellan 6 –15 år möjlighet till meningsfulla lovaktiviteter. Förutom att bidra till stimulans och personlig utveckling ska satsningarna främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

Sommarens aktiviteter består bland annat av skapande av olika slag på Kaleido och biblioteken, prova på aktiviter som fiske, orientering och friidrott och nybörjarkurs med Cirkus Cirkör. Piteå kommun välkomnar alla inom målgruppen och ambitionen är att erbjuda en bredd av aktiviteter inom allt från kultur till sport och lek. Alla ska kunna delta utan förkunskaper.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>