27 skolmatsalar rustas upp – ”Vi skapar bättre arbetsmiljö för elever och medarbetare”
Hem KOMMUNER 27 skolmatsalar rustas upp – ”Vi skapar bättre arbetsmiljö för elever och medarbetare”

27 skolmatsalar rustas upp – ”Vi skapar bättre arbetsmiljö för elever och medarbetare”

Publicerat av: Redaktionen

Under 2022 gjorde grundskoleförvaltningen en undersökning som visade att 27 skolmatsalar i Göteborg behövde förbättras på olika sätt.

Dessa skolmatsalar har nu rustats upp med bland annat nya möbler, belysning och bättre ljudnivå.

”Tanken är att skapa en bättre arbetsmiljö för elever och medarbetare – men också göra det mer lika i stadens skolor”, säger Andreas Sjunnesson, verksamhetschef Fastighet och säkerhet på grundskoleförvaltningen.

Wow-känsla i Lövgärdesskolans matsal
27 skolmatsalar rustas upp – ”Vi skapar bättre arbetsmiljö för elever och medarbetare”Lövgärdesskolan i Angered är en av matsalarna som grundskoleförvaltningen nyligen rustat upp. På skolan går närmare 400 elever i årskurs 4-9 och det första eleverna sa när de fick se sin nya matsal var ”wow”.

”Tidigare var vår matsal sliten. Den gav en kall och inte så inbjudande känsla. Nu är det precis tvärtom – matsalen är mysig och vi märker att eleverna trivs här. Eleverna äter dessutom mer mat och sitter kvar i matsalen längre” säger Irfan Naprelac som är köksmästare på Lövgärdesskolan.

Matsalen har blivit lugnare
Rasmus Rosander, biträdande rektor Lövgärdesskolan 7-9, berättar att de märkt av flera positiva förändringar i matsalen.

”Det är lugnare nu och ljudnivån är mycket bättre. Det är tydligt att elever gillar matsalen. Det är inte lika stökigt här längre utan eleverna tar hand om sakerna på ett bättre sätt”.

Eleverna är med och påverkar
Under våren ska eleverna inviga och hitta på ett namn på matsalen. Elevrådet ska planera invigningen och får bland annat tycka till om vilken maträtt som ska serveras dagen till ära.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>