Hem NYHETER Dialog om mötesplatser för unga

Dialog om mötesplatser för unga

Publicerat av: Redaktionen

Unga i Piteå tycker, är en enkätdialog som årligen genomförs bland unga i Piteå.

Tema för årets dialog är mötesplatser och är öppen 10 oktober – 10 november.

Dialog om mötesplatser för unga 2

Ungas åsikter är viktiga för Piteås fortsatta utveckling. Foto: Getty Images

För att ytterligare fånga upp ungas behov och idéer kommer politiker från Kultur- och fritidsnämnden att åka ut till högstadieskolorna i kommunen och prata med ungdomarna.

– I år har vi valt att fokusera extra mycket på barn och ungdomar i våra dialoger.

Vi vill möta och prata med dem om deras tankar och idéer om framtiden, säger Helena Stenberg, kommunalråd Piteå kommun.

Kultur och fritidsnämnden på turné
Politiker från Kultur- och fritidsnämnden kommer att besöka alla kommunens högstadieskolor under hösten för att lyssna av vilka behov som finns.

– Vi vet att det finns många bra och kreativa idéer hos våra unga. Vissa idéer kan vi kanske genomföra ganska omgående, medan andra kanske handlar om ett mer långsiktigt arbete. Genom personliga möten hoppas vi också att det generellt ska bli lättare för ungdomarna att ta kontakt med oss politiker för att vara med i utvecklingen och påverka de beslut som tas i kommunen, säger Elisabeth Lindberg, ordförande Kultur- och fritidsnämnden.

Matcha utbudet utifrån ungdomarnas behov
Dialogen är en del i ett större arbete där kultur, park, fritid samlar in kunskap och fångar upp behov från unga för skapa en bild av vilka behov som finns. Resultatet kommer att användas som ett underlag för framtida utveckling.

– Vi kommer att fånga in hur barn och ungas behov ser ut idag för att kunna skapa ett matchande utbud. Oavsett intresse och inriktning är det viktigt att det finns något för alla att göra och att vi inte håller kvar i gamla normer om vad killar och tjejer gillar utan är öppna och gynnar mångfalden i Piteå, säger Annika Nordstrand förvaltningschef, Kultur, park och fritid

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>