App gör det lättare för unga hitta aktiviteter på fritiden
Hem Efter plugget App gör det lättare för unga att hitta aktiviteter på fritiden

App gör det lättare för unga att hitta aktiviteter på fritiden

Publicerat av: Redaktionen

Backhoppning, schackturnering och skräckfilmskväll.

Nu lanseras appen Sparks i Sollentuna som ska göra det enklare för unga att aktivera sig på fritiden.

I appen listas många aktiviteter att göra gratis på höstlovet.

Appen är en del av samarbetet mellan Sollentuna kommun och den ideella organisationen Sparks Generation, som med sin plattform och lokala ungdomsambassadörer vill hjälpa unga till en meningsfull och aktiv fritid. Med lanseringen av appen vill Sollentuna kommun underlätta för fler unga i Sollentuna att hitta aktiviteter som erbjuds och att våga testa på nya saker.

App gör det lättare för unga hitta aktiviteter på fritiden– Med hjälp av SPARKS kan vi nå ut till nya målgrupper och göra föreningslivet mer tillgängligt. Fritidsaktiviteter och föreningsliv främjar gemenskap, sammanhållning och bidrar till välmående för unga, säger Thomas Nyman (KD), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Appen innehåller gratisaktiviteter som anordnas av kommunens verksamheter inom kultur, fritid och fritid, våra bibliotek och lokala föreningar.

De flesta aktiviteter i appen riktar sig till barn och unga. Barn under 13 år behöver vårdnadshavares godkännande för att skaffa ett konto.

Prova-på aktiviteter efter höstlovet
Sparks-appen lanseras inför höstlovet i Sollentuna och i appen finns redan nu flera aktiviteter som går att anmäla sig till. Efter lovet kommer appen innehålla kultur- och fritidskontorets och föreningarnas ordinarie gratisaktiviteter och prova-på aktiviteter.

Om appen och höstlovsaktiviter i Sollentuna

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>