Areco deltar i virtuellt lopp för välgörande ändamål
Hem EFTER PLUGGET Areco deltar i virtuellt lopp för välgörande ändamål

Areco deltar i virtuellt lopp för välgörande ändamål

Publicerat av: Redaktionen

I början av april kommer hela Areco-koncernen att delta i den ideella organisationen Star for Lifes virtuella lopp – Dream Challenge.

Areco deltar i virtuellt lopp för välgörande ändamål

Loppet anordnas till förmån för skolungdomar i södra Afrika och går ut på att förverkliga sina egna träningsmål samtidigt som man hjälper unga människor att förverkliga sina.

Det virtuella välgörenhetsevenemanget Dream Challenge sträcker sig 16 000 kilometer genom 15 länder. Loppet startar i Stockholm och Oslo för att sedan gå genom hela Europa och västra Afrika via Namibia, där flera av Star for Lifes skolor finns, för att slutligen nå målet – Hluhluwe i Sydafrika, där den ideella organisationen Star for Life startades redan 2005. Man behöver inte ta sig an hela distansen; loppet är uppdelat så att alla deltagare åtar sig att genomföra en del av den totala sträckan. Dream Challenge kommer att pågå under hela april och maj och är fritt för alla att delta i, oavsett om du är en privat motionär eller ställer upp gemensamt med din skola eller organisation. I företagens fall kan de bestämma ett gemensamt mål som de ska avverka tillsammans.

Hela Areco i rörelse
Areco har satt en sträcka på 50 mil som mål och det är upp till varje anställd att på egen hand motionera genom att promenera, springa eller cykla för att nå det gemensamt uppsatta målet under en månads tid, företaget ser flera fördelar med att delta i loppet.
– Vi vill uppmuntra vår personal att ta hand om sig själva och vara uppmärksamma på sin mentala och fysiska hälsa. I dessa osäkra tider är detta viktigare än någonsin, och att vi nu på samma gång kan bidra till ett gott ändamål är helt fantastiskt, säger Anita Benke, marknadskommunikatör på Areco.

Varje kilometer räknas
I över femton år har Star for Life arbetat med skolungdomar i 120 skolor i Namibia och Sydafrika med målet att hjälpa ungdomar att bygga en bättre framtid och bidra till ett mer rättvist, hållbart och jämlikt samhälle. Areco har engagerat sig i organisationen sedan 2019 på flera olika sätt, bland annat införde Areco ett treårigt partnerskap som innebar att nästan 800 elever på Cwakeme High School i östra Sydafrika fick tillgång till en särskild coach som stöttar dem under skolgången och ser till att de uppnår sina studiemål. Utöver det har Areco även tagit initiativet att dela ut tio stipendier till särskilt framstående elever efter varje avslutat läsår där tanken är att stipendiet ska finansiera elevernas avgifter för vidareutbildning på universitet eller högskola.
– Vi vill bidra på mer än ett sätt. Att delta i Dream Challenge, där varje avverkad mil täcker kostnaden för en elevs medverkan i Star for Lifes program i Namibia eller Sydafrika under ett helt år, känns både roligt och viktigt för oss på Areco, avslutar Anita Benke.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>