Årets Anders Wall-stipendier till Katedralskolan utdelade
Hem NYHETER Årets Anders Wall-stipendier till Katedralskolan utdelade

Årets Anders Wall-stipendier till Katedralskolan utdelade

Publicerat av: Redaktionen

2021 års Anders Wall-stipendier på 25.000 kronor till avgångselever vid Katedralskolan i Uppsala tilldelas Irma Flores Bertilsson och Edvin Fasth. 

Stipendiet offentliggjordes vid Katedralskolans examenshögtid den 4 juni.

Anders Wall var själv i sin ungdom elev vid Katedralskolan i Uppsala, där han fick möjlighet att studera tack vare ett stipendium. Anders Walls stiftelse delade ut det första stipendiet till en elev vid Katedralskolan år 1991.

Motiveringarna lyder:

Irma Flores Bertilsson har under sina år på Katedralskolan visat prov på ovanlig intellektuell kapacitet, spänstighet och bredd, vad gäller såväl språkstudierna på Humanistiskt program som andra ämnen, däribland juridik. Irma har genom åren utan att tveka engagerat sig för sin skola i kåren, på Öppet hus och som drivande på klassråden. Hennes kurage är stort, vilket hon också visat genom sitt mogna ifrågasättande. Irma har ett ovanligt starkt driv och får saker gjorda. Hon är samtidigt en social person som verkat för klassens och skolans bästa.

Edvin Fasth har skött sina studier på Naturvetenskapligt program på ett utmärkt sätt. Han är därtill en mycket god kamrat, som hjälper sina klasskamrater, stöttar dem och är genom sitt uppträdande en resurs i klassrummet. Ödmjukhet och vänlighet är två egenskaper som utmärker Edvin. I sitt arbete i elevkåren har Edvin förtjänstfullt verkat för skolan och dess elever. Under pandemin har han framträtt i media och där förklarat den svåra situation som distansundervisningen medfört för elever runt om i landet. Edvin har stor empati och värnar om sina kamrater och deras välmående.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>