En klass på Pitholmsskolan går över till distansundervisning
Hem Kommuner Årskurs 6-9 på Pitholmsskolan går över till distansundervisning

Årskurs 6-9 på Pitholmsskolan går över till distansundervisning

Publicerat av: Redaktionen

På grund av det ansträngda läget på skolan med stor frånvaro bland elever och personal kommer samtliga elever i årskurs 6-9 att gå över till distansundervisning 4-5 mars.

En klass på Pitholmsskolan går över till distansundervisning

– Vi har trots tidigare åtgärder med distansundervisning för två klasser fortfarande hög frånvaro bland både elever och personal som gör det svårt att genomföra undervisningen i skolan, säger Malin Westling skolchef Piteå kommun.

Klass 6b gick över till distansundervisning 22-26 februari och sedan måndag 1 mars har klass 9d fått sin undervisning på distans. Nu går alltså alla elever i årskurs 6-9 över till distansundervisning fram till sportlovet.

– Vi har sett goda resultat från tidigare stängningar av både Strömnäs och Hortlax skola och är förhoppningsfulla att även denna stängning fram till lovet ska få samma positiva effekt. Planen är i dagsläget att eleverna återgår till skolan efter lovet. Vi följer utvecklingen och återkommer om beslutet förändrassäger Malin Westling.

Information om omställningen har gått ut till vårdnadshavarna. Lärarna informerar eleverna om hur distansundervisning fungerar och läraren för närvarokontroll vid lektionerna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>