Hem NYHETER Atea förser Stockholms stads skolor med digitala verktyg

Atea förser Stockholms stads skolor med digitala verktyg

Publicerat av: Redaktionen

Atea tecknar nytt avtal med Stockholms stad för att leverera digitala enheter till ca 90 000 elever och 15 000 medarbetare inom skolan.

Avtalet kommer att löpa närmare 3 år med möjlighet till förlängning med 1 år, till ett uppskattat värde om ca 140 miljoner SEK per år.

Atea förser Stockholms stads skolor med digitala verktyg

– Vi är väldigt glada och stolta över förtroendet att vara en del av Stockholms stads digitaliseringsresa. Att bidra med verktyg som stöttar elevernas inlärning och förbereder dem för framtiden är ett viktigt uppdrag, säger Linus Wallin som är chef för Region Stockholm på Atea.

Avtalet innebär att Atea tar ansvar för en säker, trygg och hållbar leverans av digitala enheter till skolorna i Stockholms stad.

I avtalet ingår bland annat hållbar hantering av enheterna vid slutet av användningsperioden. Dessa skickas då till Ateas logistikcenter där de töms på data på ett säkert sätt och rekonditioneras för att, om möjligt, återanvändas i en annan verksamhet. Den största påverkan på miljön sker i tillverkningsfasen av it-produkter och att förlänga deras livscykel är därför det bästa sättet för verksamheter att minska sina koldioxidavtryck kopplat till it.

– Hållbar it-användning är en stor del av Atea och det känns både roligt och viktigt att jobba med frågan tillsammans med Stockholms stad, som har kommit långt i sitt eget hållbarhetsarbete. Genom avtalet säkerställer vi från Ateas håll ett miljömässigt återtag av produkterna där elevernas personuppgifter samtidigt är säkrade, sammanfattar Linus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>