Barn- och elevombudet begär nu skadestånd av Kungsbacka kommun
Hem UTBILDNING Barn- och elevombudet begär nu skadestånd av Kungsbacka kommun

Barn- och elevombudet begär nu skadestånd av Kungsbacka kommun

Publicerat av: Redaktionen

Skolinspektionens Barn- och elevombud, BEO, har efter en anmälan utrett om en elev vid en av kommuns skolor blivit utsatt för kränkningar av andra elever.

Utredningen är nu klar och BEO har beslutat att begära ett skadestånd på totalt 20 000 kronor av Kungsbacka kommun för den aktuella elevens räkning.

Kommunen ska senast den 26 oktober ange sin inställning till kravet.

– Alla elever har rätt att känna sig trygga i skolan, det är mycket allvarligt om vi brister i vårt uppdrag när det gäller detta, säger Stigert Pettersson, skolchef Förskola & Grundskola. Vi sätter oss nu in i Barn- och elevombudets beslut för att inom deras tidsram kunna ta ställning till skadeståndsanspråket.

Barn- och elevombudet begär skadestånd av Kungsbacka kommunMed anledning av de brister som Barn- och elevombudet menar att deras utredningen av den enskilda elevens skolsituation visar, ska kommunen även redovisa åtgärder så att skollagens krav att motverka kränkande behandling uppfylls på den aktuella skolan. Det handlar om att säkerställa att anmälningar av kränkningar anmäls och utreds enligt de krav som finns i skollagen. Vidare att, i det fall kränkande behandling förekommer, de åtgärder görs som skäligen kan krävas för att förhindra att det sker igen. Kommunen ska i januari 2024 redovisa det som gjorts.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>