BICOs dotterbolag CELLINK, MatTek och Visikol lanserar erbjudande inom kontraktsforskning för 3D-bioprintning
Hem TEKNIK BICOs dotterbolag CELLINK, MatTek och Visikol lanserar erbjudande inom kontraktsforskning för 3D-bioprintning

BICOs dotterbolag CELLINK, MatTek och Visikol lanserar erbjudande inom kontraktsforskning för 3D-bioprintning

Publicerat av: Redaktionen

Den 21 sept offentliggjorde BICOs dotterbolag CELLINK, MatTek och Visikol ett samarbete som kombinerar de tre företagens expertis för att etablera en kontraktsforskningsorganisation (CRO) med omfattande bioprintningstjänster.

Genom att bilda en gemensam CRO ger CELLINK, MatTek och Visikol sina kunder tillgång till erbjudanden från alla tre företag.

Partnerskapet stärker BICO-koncernens engagemang för bolagets agenda för biokonvergens genom identifierade synergier inom affärsområdet Bioprinting. Detta leder till att man erbjuder kunderna lösningar som bidrar till framtidens hälsa.

BICOs dotterbolag CELLINK, MatTek och Visikol lanserar erbjudande inom kontraktsforskning för 3D-bioprintning“Vi är mycket glada över att tillsammans med MatTek och Visikol kunna erbjuda kontraktsforskning som kombinerar vår expertis inom cellkultur, avancerade vävnadsmodeller, 3D-bioprintning, mikroskopering, digital patologi och avancerade cellkulturanalyser”, säger Itedale Namro Redwan, CSO på CELLINK. “Vi är övertygade om att vår gemensamma insats kommer att bidra till att minimera användningen av djurmodeller inom forskning.”

Partnerskapet inkluderar MatTek, med decennier av erfarenhet inom isolering av primära celler; CELLINK som har en mängd kunskaper inom bioprintning design och utveckling av biomaterial; och Visikol: experter på analysutveckling och på att brygga gapet mellan 3D-modeller och djurstudier.

“Genom att kombinera expertisen hos CELLINK, MatTek och Visikol kan vi erbjuda forskare en djup erfarenhet inom bioprintning”, säger Michael Johnson, vd för Visikol. “Jag är väldigt stolt över detta erbjudande och ser fram emot att se vad vi kan uppnå.”

Det gemensamma erbjudandet kommer bestå av specialdesignade vävnadskonstrukt bioprintade av CELLINK. Dessa konstrukt kan antingen levereras till kundernas laboratorier för analys, eller så kan kunderna låta BICO genomföra experiment och leverera en detaljerad rapport. Förutom anpassad bioprintning kommer detta partnerskap innebära att kunder kan nyttja etablerade och färdiga 3D-vävnadsmodeller och toxikologitjänster från MatTek, samt få tillgång till tester av läkemedelsgiftighet och plattformar för sjukdomsmodellering från Visikols befintliga tjänster.

“Vår kompletterande teknik och expertis gör att partnerskapet med CELLINK och Visikol passar oss utmärkt”, säger Alex Armento, vd för MatTek. “Vi är glada över att öka vårt utbud av produkter och tjänster samt att utöka tillgången till fler mänskligt relevanta testmetoder för våra kunder.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>