Hem NYHETER Barnfondens pris för bästa barnkomedi på BUFF är utsedd

Barnfondens pris för bästa barnkomedi på BUFF är utsedd

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad delar Barnfonden ut pris för bästa barnkomedi på BUFF Malmö Filmfestival.

Vinnaren har utsetts av årets jury som bestod av tre filmälskare, barnen Annie Mattiasdotter – elev i årskurs 8, Edvin-Florian Öberg – elev i årskurs 6 samt Marika Carlsson – hyllad komiker och programledare.

Priset för bästa barnkomedi går till den film som lockar till mest skratt och som låter barn vara barn. Barnfonden ger i vinnarens namn hela 100 000 kronor till ett skolprojekt i Shubi Gemo, Etiopen. Där den gamla skolan renoverats och årets prispengar går till skolans nya toaletter.

– Vi vill med vårt komedipris hylla den film som bidrar till att fler barn i världen får skratta. Barnskratt är en metafor för barn som mår bra och det är precis det vi kämpar för varje dag. Vi är otroligt stolta över att vara en del av BUFF som genom sina filmer belyser barns och ungas rättigheter över hela världen, säger Martina Hibell, generalsekreterare på Barnfonden.

Barnfondens pris för bästa barnkomedi på BUFF är utsedd

Marika Carlsson, Annie Mattiasdotter och Edvin-Florian Öberg Barnfondens jury 2020.

Årets vinnare av Barnfondens komedipris är The Kings of Mulburry Street. En sydafrikansk film om en oväntad vänskap som uppstår mellan de jämnåriga – och väldigt olika – pojkarna Baboo och Ticky.

Tillsammans delar de en önskan om att få den lokale gangsterbossen Raja på fall.

– Det är en komedi som är lätt att tycka om och jag tror att den fungerar överallt i världen.

Det är fint att följa Baboos och Tickys vänskap och hur de litar på varandra, säger jurymedlemmen Annie Mattiasdotter.

Årets jury består av tre filmälskare:

Annie Mattiasdotter – elev i årskurs 8 som ofta ser på film tillsammans med sina kompisar. Gillar särskilt alternativa filmer som lyckas beskriva känslor ur ett annorlunda perspektiv.

Edvin-Florian Öberg – elev i årskurs 6 som är medlem i BUFF Malmö Filmfestivals egen filmklubb för unga. I filmklubben ser de filmer tillsammans med efterföljande diskussioner. Edvin-Florian gillar bäst indiefilmer, gärna med ett lite mörkare tema.

Marika Carlsson – hyllad komiker och programledare som gärna ser på film.

Juryns motivering lyder: The Kings of Mulburry Street väcker drömmar till liv. Och vi som har nöjet att följa vännerna Baboo och Ticky får uppleva drömmarnas kraft – inte minst när verkligheten visar sig från sin hårda sida. Detta är något barn över hela världen kan känna igen sig i, och både finna glädje och tröst i. Filmen hyllar vänskapen och den bidrar till mer barnskratt runt om i världen – och den gör det utan att skoja bort allvaret.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>