”Bonden i skolan veckorna” populärt i Värmland
Hem KOMMUNER ”Bonden i skolan veckorna” populärt i Värmland

”Bonden i skolan veckorna” populärt i Värmland

Publicerat av: Redaktionen

Ett 30 tal skolor med närmre 800 värmländska elever är redan anmälda till LRFs satsning i höst, där barn över hela Sverige kommer lära sig mer om lantbruk under ”Bonden i skolan veckorna” i oktober.

LRF Värmland hoppas att fler skolor anmäler sig och vill ta del av konceptet.

Redan i helgen kan barn och vuxna få en glimt av vad ”Bonden i skolan” är när LRF visar upp delar under Lillerudsdagarna.

”Bonden i skolan veckorna” populärt i Värmland

Bonden i Skolan Fotograf: Camilla Eriksson

-Vi tyckte det var bra att kunna lyfta konceptet på Lillerudsdagarna. Under dagarna kommer vi ordna tävlingar men också prata om vad ”Bonden i skolan är” och så ska ju deltagarna få uttrycka sin kreativa sida samtidigt som de lär sig mer om lantbruk, säger Monica Thörner, vice ordförande för LRF Värmland.

”Bonden i skolan” har funnits i många år men i år har LRF valt att koncentrera insatsen till oktober månad.

-Vi tycker att det är viktigt att barnen får lära sig mer om lantbruk och hur livsmedelsproduktion går till, kan vi göra det på ett lättsamt sätt som dessutom passar in i läroplanen är det win-win för alla, elever, lärare och skolor, säger Monica Thörner.

Än är det inte försent för skolorna och lärarna att anmäla sig till veckorna.

-Anmälnings sidan är öppen ett tag till och vi hoppas ju så klart att fler värmländska skolor vill vara med. I hela Sverige är det ca 35 000 barn som hittills är anmälda, avslutar Monica Thörner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>