Rektorer nominerade till prestigefyllt skolledarpris
Hem UTBILDNING Rektorer nominerade till prestigefyllt skolledarpris

Rektorer nominerade till prestigefyllt skolledarpris

Publicerat av: Redaktionen

Rektorerna Amelie Wahlström och Mikael Nilsson är båda nominerade i kategorin Årets rektor som utses på Skolledargalan 19 oktober.

Skolledargalan är en återkommande gala som hyllar framgångsrika skolledare från hela landet.

Syftet är att lyfta skolledare som inspirerar och kommer med nya idéer till andra kollegor i skolsverige. I förlängningen vill Skolledare21, som galan arrangeras av, också locka fler till att vilja ta steget att bli skolledare och delta i det viktiga arbetet att utveckla svensk förskola och skola.

Kategorin Årets rektor är en av fem kategorier. För att bli nominerad i kategorin ska man vara en rektor som exempelvis över tid utvecklat, initierat och organiserat en stödjande miljö för lärande, fokuserat på kvalitet i verksamheten eller genom sitt ledarskap gjort skillnad för elever och medarbetares utveckling och lärande.

–Jag är stolt och samtidigt glad att rektorer i den kommunala grundskolan uppmärksammas för det viktiga uppdrag och ansvar som rektor har. Jag vet att både Amelie och Mikael varje dag gör skillnad för elevers möjligheter att lyckas, säger Johan Sjövall, utbildningschef för grundskolan, Karlstads kommun.

Rektorer nominerade till prestigefyllt skolledarpris

Amelie Wahlström, rektor på Rudsskolan och Mikael Nilsson, rektor på Färjestadsskolan.

Rektorerna om nomineringen

Amelie Wahlström är rektor på Rudsskolan och har jobbat som rektor i Karlstads kommun i totalt 12 år. Så här säger hon om sin nominering:

Hur reagerade du när du fick reda på att du var nominerad?
–Jag blev glatt överraskad! Och såklart jätteglad.

Du är nominerad i kategorin årets rektor, hur tycker du att en bra rektor ska vara?
–Jag tycker att en skolledare ska vara engagerad och modig. En annan viktig egenskap är att alltid ha elevers och medarbetares bästa för ögonen.

Mikael Nilsson har varit rektor i cirka 19 år och jobbar idag på Färjestadsskolan. Så här säger han som sin nominering:

Hur reagerade du när du fick reda på att du var nominerad?
–Det känns kul att det finns personer i ens närhet som ser och uppskattar det arbete en gör.

Du är nominerad i kategorin årets rektor, hur tycker du att en bra rektor ska vara?
–En bra rektor ska alltid ha elevernas bästa i fokus, vara lyhörd, ha god organisatorisk förmåga, få pedagogerna att känna att de gör skillnad för eleverna på ett positivt sätt och stå upp för sin verksamhet när det blåser.

I nästa steg ska tävlingens fem jurygrupper utse sammanlagt 18 finalister. Vinnarna presenteras på Skolledargalan som hålls på Nalen i Stockholm 19 oktober. Förutom Årets rektor finns även kategorierna Årets innovationspris, Årets värdegrundsarbete, Årets demokratiarbete samt Årets elevhälsoarbete.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>