Hem EVENT Borås får sin första gymnasiemässa

Borås får sin första gymnasiemässa

Publicerat av: Redaktionen

Den 23 oktober öppnar Borås första gymnasiemässa på Navet Science Center.

Mässan arrangeras av fyra gymnasieskolor i stan och vänder sig till elever i årskurs nio som ska göra sitt gymnasieval och deras vårdnadshavare.

Borås får sin första gymnasiemässa 3

Det är de fyra friskolorna Drottning Blanka, LBS Kreativa Gymnasiet, Realgymnasiet och Praktiska Gymnasiet som ligger bakom initiativet som blir ett komplement till de skolbesök som eleverna fått göra i årskurs åtta. Under mässdagen kommer eleverna få information och rådgivning av skolorna och deras studievägledare.

Målsättningen är att mässan ska hjälpa eleverna att göra ett välgrundat gymnasieval. Totalt kommer tio program och över 30 inriktningar att presenteras för eleverna genom de deltagande skolorna.

– I januari ska eleverna göra sitt gymnasieval. Genom att arrangera mässan vill vi ge dem möjlighet att träffa flera skolor på en och samma gång och se vilket utbud av program som finns i stan, säger Richard Edström, rektor på Praktiska Gymnasiet Borås och en av initiativtagarna till mässan.

Vårdnadshavarna som inte tidigare haft en reell möjlighet att ta till sig information om gymnasievalet och utbudet av skolor kommer också kunna konsultera studievägledare på mässan tillsammans med sina barn.

– Vi tycker det är viktigt att även vårdnadshavare får en möjlighet att bilda sig en uppfattning så de kan stötta sina barn i detta viktiga val. Därför har vi valt att hålla mässan öppen till kl 20 på kvällen, säger Richard Edström.

På mässan kommer både teoretiska, kreativa och yrkesinriktade gymnasieprogram att finnas representerade. Bland annat kommer det finnas information om Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet (e-sport, grafisk design, foto/film) Hantverksprogrammet (frisör), Naturbruksprogrammet (djurvård, häst, hund, skog), Teknikprogrammet, Samhällsvetenskapligt program, Bygg och anläggning, El- och energi, Fordon och transport samt Restaurang och livsmedel.

Friskolorna som står bakom initiativet hoppas att fler gymnasieskolor ska välja att vara med nästa år, så att det i framtiden blir möjligt att visa upp hela utbudet av skolor för eleverna i regionen.

Tid och plats: Borås gymnasiemässa går av stapeln den 23 oktober mellan kl 12:00 – 20:00 på Navet Science Center, Lokal Kuben intill Textilhögskolan. Andreas Cerny, ordförande Gymnasie- och utbildningsnämnden Borås stad, inledningstalar kl 15.00.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>