Hem NYHETER Ung techentreprenör bygger nätverk i Silicon Valley

Ung techentreprenör bygger nätverk i Silicon Valley

Publicerat av: Redaktionen

En seger i Tillväxtverkets innovationstävling tog Jon God till Silicon Valley.

Nu utvecklar han en egen lösning för säkerhet på arbetet. ”Resan till Kalifornien har öppnat ett unikt nätverk”, säger han.

Jon God är i slutfasen av att ta sin civilingenjörsexamen i industriell ekonomi vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Nu vidareutvecklar han sin lösning för personsäkerhet på arbetsplatsen: Bluetech Evacuation. I händelse av en evakuering aktiveras ett chip på de anställdas namnbrickor som visar deras position i lokalen.

Ung techentreprenör bygger nätverk i Silicon Valley

Jon God tillsammans med studentkollegor i Silicon Valley

– Lösningen positionerar och räknar in personalen. Därmed går det snabbare att se om någon är kvar i byggnaden som räddningstjänsten behöver undsätta, säger Jon God.

Idén är sprungen ur en innovationskurs på Mittuniversitet där Jon och andra studenter tog fram smarta lösningar på uppdrag av företag utifrån FNs globala hållbarhetsmål.

Lösningen var så bra att Jon och hans team senare gick segrande ur Tillväxtverkets regionala innovationstävling.

Därmed fick han tillsammans med ett tjugotal andra svenska studenter åka på en studieresa till Silicon Valley i slutet av maj.

Under en intensiv vecka besökte studenterna en lång rad startups, många med svenska kopplingar samt aktörer inom näringslivet för att inspireras till entreprenörskap och hållbar affärsutveckling.

– Resan gav mig inspiration och energi att fortsätta här hemma. Jag fick med mig flera värdefulla lärdomar, exempelvis att kulturen i Silicon Valley kräver att du hela tiden är beredd att sälja in dig till partners och investerare på väldigt kort tid.

Jon imponerades också av det starka samarbetet mellan universiteten och näringslivet, som anses vara en av nyckelfaktorerna till områdets framgång.

– Jag gillar även deras inställning till misslyckanden. Om man inte har misslyckats någon gång så har man heller inte försökt tillräckligt hårt. I Sverige ses misslyckanden i stället ofta som ett rent nederlag.

Nu pågår arbetet med att utveckla den första prototypen av Bluetech Evacuation samtidigt som strategi och affärsplan vässas.

– Det är viktigt att omge sig med bra personer, därför kommer BizMaker vara en av mina samarbetspartners som bland annat hjälper mig med marknadsverifieringen, säger Jon God.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>