CoSafe och Säkerhetsakademien inleder samarbete kring skolsäkerhet
Hem SÄKERHET CoSafe och Säkerhetsakademien inleder samarbete kring skolsäkerhet

CoSafe och Säkerhetsakademien inleder samarbete kring skolsäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

CoSafe och Säkerhetsakademien, båda marknadsledande inom sina respektive segment inleder samarbete för att kunna erbjuda kunderna ett ännu bredare utbud inom skolsäkerhet.

SSK Säkerhetsakademien har sedan slutet av 1980-talet arbetat med utbildningar, övningar och konsultuppdrag för företag, offentlig sektor och privatpersoner inom området ”Personlig säkerhet – Hot och våld” och senare även funktionellt pedagogiskt familjearbete, hemmasittarprogram och skyddat boende.

Inom skolsäkerhet har SSK Säkerhetsakademien t.ex. utbildningar för personal och elever, program för Diplomerad skolsäkerhetssamordnare samt fullständiga genomgångar av skolors säkerhet inklusive övningar.

CoSafe och Säkerhetsakademien inleder samarbete kring skolsäkerhet”Några dagar innan skolattacken i Eslöv träffades jag och Hansi i Uppsala för att diskutera vårt samarbete. Vi har flera gemensamma kunder och har båda märkt av ett ökat intresse för skolsäkerhet. Efter Eslöv har förfrågningarna ökat signifikant. Tillsammans kan vi nu erbjuda ett väldigt kraftfullt paket för skolsäkerhet innehållande gedigen kunskap, marknadsledande digitalt verktyg och realistiska övningar som mentalt förbereder personal inför en PDV incident”, säger Alexis Nicou VD CoSafe.

SSK Säkerhetsakademiens grundare Hansi Stafbom är kritisk till den generellt låga säkerhetsnivån i svenska skolor.

”Skolan är Sveriges mest brottsutsatta arbetsplats. Hur länge ska det få vara så? Alla skolor behöver ha full koll på brottspreventiva åtgärder, agerande i situationer och efterarbete. Vi har, efter mer än 30 års arbete med skolsäkerhet allt material och den kunskap som behövs för att skapa en trygg och säker skola. Nu med CoSafe som digitalt verktyg får skolorna ytterligare ett hjälpmedel för att skapa och upprätthålla en säker arbetsplats för lärare och elever.”, säger Hansi Stafbom.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>