Hem EFTER PLUGGET Dataspel, robotlajv och kodknackande när Tekniska museet bjuder på sportlovsäventyr

Dataspel, robotlajv och kodknackande när Tekniska museet bjuder på sportlovsäventyr

Publicerat av: Redaktionen

​På Tekniska är förberedelserna i full gång för ett färgsprakande fyrverkeri av sportlovsaktiviteter.

Förutom succéutställningen Robots bjuder museet på dataspelspelnostalgi.

Nya äventyr med BandaiNamcos Gundam-klassiker, TikTok-workshops och drop in-lajv för den som för en kort stund vill bli en karaktär med ett uppdrag på en plats långt härifrån. Och för den som vill sporta och träna musklerna blir det träning med nya TV-spelet Nintendo Ring Fit Adventure.

Gundam – Lär dig mer om sci-fi fenomenet från Japan

Dataspel, robotlajv och kodknackande när Tekniska museet bjuder på sportlovsäventyrFrån den japanska TV-serien som lanserades 1979 har Gundam utvecklats till ett massivt fenomen som inkluderar manga-serier, leksaker, spel och mycket mer.

Kom till Tekniska Museet för att sätta ihop byggsatser (Gunpla) som du får ta med dig hem, ta del av det större Gundam-universumet och testa det senaste Gundam-spelet från BANDAI NAMCO.

Nostalgi för alla som redan är frälsta, något nytt och spännande att upptäcka för alla andra.

Kortfilm och TikTok-tips Stockholm FIlmfestival Junior

Filmpedagoger från Stockholms Filmfestival finns på plats för att lära dig allt om att göra egna kortfilmer med din egen telefon eller surfplatta. Haka på en tretimmarskurs i filmskapande eller plocka upp de bästa tricken för att lyckas på TikTok.

Hjälp deckarduon LasseMaja lösa mysterier

Har ni vad som krävs för att bli detektiver? Under onsdag-fredag vecka 9 behöver vi er hjälp att hitta ledtrådar på Tekniska museet för att lösa en rebus till nya filmen “LasseMajas detektivbyrå: Tågrånarens hemlighet”. Genom ett klurigt uppdrag och med hjälp av riktiga detektivprylar skickas ni ut i museet för att hitta lösenordet till kassaskåpet och få med en belöning hem.

Drop in-lajv med Lajvakademien

Under vecka 8 och 9 kör Lajvakademien Code Runner lajvkurser, men det gör också drop-in-lajv för alla besökare. Alla är välkomna, stora som små. Det är lekfullt och enkelt. Karaktärerna en får prova att spela slumpas fram och en kan stanna så länge en själv vill.

Experimentshower med Beppe Singer

Enligt Beppe själv kommer det att bli två riktigt riktigt kladdiga, lärorika och roliga shower för både vuxna och barn. Benjamin ”Beppe ” Singer är en prisbelönt programledare och författare som vunnit ett stort förtroende bland barn, föräldrar, pedagoger och skolledare.

Sporta loss med Mario, Sonic och Ring Fit Adventure

Två nya sportspel gästar Play Beyond Play under sportlovet. Ring Fit Adventure kör vi under helgen och Mario & Sonic at the Olympic Games 2020 finns att testa under hela sportlovet. I Mario & Sonic at the Olympic Games kan du tävla med dina vänner i massor av olika olympiska grenar. I Ring Fit Adventure utforskar du en värld och fightas mot andra samtidigt som du utför fitnessliknande övningar.

Rymdshow med gravitationsexperiment

Gravitation? Nej tack. Följ med oss till månen i vår nya experimentshow. Men hur tar vi oss dit? Kom och se hur vi försöker trotsa tyngdlagen genom olika experiment.

Fysikexperiment med Tekniska museet vänner

Här får barnen laborera med olika fysikexperiment tillsammans med Tekniska Museets Vänner. Labben är utvecklade för barn från sex respektive 10 år, men alla nyfikna är välkomna att titta på.

Tekniska museet – alla små geniers favoritställe

Tekniska museet verkar för att öka allmänhetens och speciellt ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap – med sikte på innovation och entreprenörskap för en hållbar framtid. Museet har också i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv. Tekniska museet är Sveriges största tekniska museum och hade 387 697 besökare 2019.

Tekniska museet är en del av Royal Djurgården, Skandinaviens främsta attraktion och ett besöksmål i världsklass. Tillsammans välkomnar Djurgårdens attraktioner över 15 miljoner besökare årligen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>