Hem POLITIK Den nationella handlingsplanen lämnas för digitalisering av skolväsendet till regeringen

Den nationella handlingsplanen lämnas för digitalisering av skolväsendet till regeringen

Publicerat av: Redaktionen

Handlingsplanen är unik på så sätt att den bygger på en bred dialog med hela skolväsendet och över 3 000 personer från hela landet har varit delaktiga.

-När vi i Skellefteå fick frågan från Sveriges kommuner och landsting, (SKL) om att vara med i det här arbetet såg vi det som en självklarhet att tacka ja, säger Anders Bergström, förvaltningschef för skolkontoret i Skellefteå kommun.

Den nationella handlingsplanen lämnas för digitalisering av skolväsendet till regeringen

Det har varit ett bra tillfälle att få vara med och påverka och belysa behov som standardisering, samordning och finansiering, säger Anders Bergström.

Arbetsgrupperna har fokuserat på tre olika teman, digital kompetens, likvärdig tillgång och användning och forskning och uppföljning.

Magdalena Kågström, chef för digitalt lärande i Skellefteå kommun har varit aktiv i digital kompetens och förvaltningschef Anders Bergström i likvärdig tillgång och användning.

-Behov och lösningar har diskuterats och analyserats vid runda bordssamtal, i möten med arbets- och referensgrupper samt i fysiska och digitala rådslag berättar Magdalena Kågström, chef digitalt lärande.

Handlingsplanen har utmynnat i 18 olika aktiviteter som ska ligga till grund för att skapa förutsättningar för samtliga huvudmän att nå målen i den nationella digitaliseringsstrategin senast 2022, samt skapa förutsättningar för en likvärdighet i skolväsendet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>