Hem NYHETER Digitala läromedel stöd för distansundervisning på hel- eller deltid

Digitala läromedel stöd för distansundervisning på hel- eller deltid

Publicerat av: Redaktionen

En utökad spridning av Covid-19 innebär att fler skolor återigen behöver gå över till distansundervisning på hel- eller deltid. 

Hur gör man för att tillhandahålla god undervisning när hela eller delar av klassen närvarar hemifrån?

Digitala läromedel stöd för distansundervisning på hel- eller deltid

Med digitala läromedel har lärare möjlighet till en flexibel undervisning oavsett om lärare och elever befinner sig i klassrummet, på distans eller båda delarna.

Gleerups digitala läromedel underlättar och garanterar såväl ämnesinnehåll som lämpliga, interaktiva arbetsuppgifter. En bra lösning för både lärare och elever. Här följer fem snabba tips om hur man kan jobba smart med de digitala läromedlen med elever på distans.

1. Följ aktivitet och resultat
I Gleerups digitala läromedel ingår självrättande övningar i olika nivåer som ger eleverna möjlighet att träna på egen hand. Alla övningar går att göra hur många gånger som helst. Du som lärare kan följa såväl klassens som varje elevs utveckling.

Titta på en film om hur du följer aktivitet och resultat

2. Smarta arbetsformer med djuplänkar
Inbyggda djuplänkar gör det enkelt att länka specifikt material från de digitala läromedlen till andra plattformar. Jobbar skolan i Google Classroom eller Microsoft Teams finns en funktion som sömlöst länkar artiklar från Gleerups digitala läromedel in i dessa plattformar.

Titta på en film om hur du använder djuplänkar och delar till Google Classroom och MS Teams

3. Smidigt att instruera elever
Möjligheten att skapa tillägg i form av länkar till andra lärresurser ger en utökad lärmiljö och ger möjlighet att individualisera undervisningen. Tilläggsfunktionen kan även användas för att ge eleverna instruktioner direkt i läromedlet.

Titta på en film om hur du skapar tillägg

4. Enkelt att göra planeringar
Använd planeringsverktyget för att planera upplägg för individer och grupper. Du kan också inspireras av och använda redan färdiga planeringsförslag. Välj själv om du vill använda planeringen precis som den är eller om du vill redigera och bygga vidare.

Titta på en film om planeringsverktyget

5. Snabb hjälp på Gleerups supportcenter

Ta hjälp av Gleerups supportcenter. Här hittar du guider och filmer för både lärare och elever för att snabbt komma igång.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>