Planetspaning, Marsäventyr, raketuppskjutning och rymdbar när Astronomins Dag & Natt firas på Tekniska
Hem EFTER PLUGGET Planetspaning, Marsäventyr, raketuppskjutning och rymdbar när Astronomins Dag & Natt firas på Tekniska museet

Planetspaning, Marsäventyr, raketuppskjutning och rymdbar när Astronomins Dag & Natt firas på Tekniska museet

Publicerat av: Redaktionen

Den 24 september firas Sveriges största rymdfestival Astronomins Dag och Natt över hela landet, och på Tekniska museet i Stockholm finns både rymdexperter, amatörastronomer, en teatergrupp och artisten Tekmann på plats för att bjuda på ett program fyllt av rymdupplevelser.

Under dagen kan besökare till exempel programmera robotar, skapa sin egen rymdglass, följa med på ett interaktivt rymdteateräventyr och designa egna rymdfarkoster och ha chansen att vinna ett besök till ett riktigt raketlabb!

På gården utanför museet avfyras vattenraketer på löpande band.

Hur hittar man en planet? Hur bygger man i rymden? Och vad gör en astrobiolog? Tillsammans med Svenska Astronomiska Sällskapet och Rymdsällskapet har Tekniska museet samlat ihop en mängd forskare, experter och entusiaster som håller korta snack med rymdtema.

Planetspaning, Marsäventyr, raketuppskjutning och rymdbar när Astronomins Dag & Natt firas på Tekniska

Artisten Tekmann gästar Space Bar under Astronomins Dag & Natt på Tekniska

Mot kvällen dukas rymdbrädspel upp på restaurangens bordm och artisten Tekmann intar scenen för att bjuda på musik och show utrustad med modifierade GameBoy-konsoler som instrument.

Tekniska museet är en av de drivande krafterna bakom ESERO Sweden – ett initiativ av Europeiska rymdorganisationen ESA och Rymdstyrelsen för att arbeta med teknik, naturvetenskap och matematik genom att använda rymden som utgångspunkt.

Astronomins dag och natt anordnas i samarbete med Rymdstyrelsen, Cobham Gaisler/ CAES, Swedish Space Corporation, Catarina och Sven Hagströmer Stiftelse, Astro Sweden och Tekniska museet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>