Elevernas inflytande över Stockholms utbildningspolitik stärks
Hem POLITIK Elevernas inflytande över Stockholms utbildningspolitik stärks

Elevernas inflytande över Stockholms utbildningspolitik stärks

Publicerat av: Redaktionen

Idag träffar skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L) elevrepresentanter i Stockholm i ett första Dialogforum.

Initiativet till dessa sammankomster togs i samband med budget för 2021. Syftet är att ge eleverna ett forum att ställa frågor till skolborgarrådet och ge dem utrymme att berätta om sina tankar, idéer och åsikter om skolan och utbildningen i Stockholm.

– Stockholm är en stor stad och som högsta ansvarig politiker för cirka 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor är det lätt att fokusera för mycket på övergripande styrningsfrågor. Därför har jag sedan jag tillträdde varit väldigt mån om att möta anställda ute i verksamheterna, vara tillgänglig för medborgare och bjuda in till dialog. För att kunna bidra till att utveckla Stockholms skolor och utbildning på bästa sätt behöver jag också lyssna på elevernas perspektiv, säger skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L).

Deltar gör cirka 20 elever från olika grundskolor och gymnasieskolor i staden, de nationella elevorganisationerna Sveriges elevråd, Sveriges elevkårer och Elevernas riksförbund. Dialogforum kommer att arrangeras fyra gånger om året.

– Temat för dagens Dialogforum är vilka konsekvenser pandemin har haft för eleverna och undervisningen. Jag vill veta vad jag som skolpolitiker kan göra för att kompensera för distansstudierna och vilka lärdomar eleverna tycker att jag ska dra så att Stockholms skolor fortsätter att utvecklas. Jag vill också veta vad eleverna har för förväntningar på Dialogforumet och vad de vill lyfta för diskussionsämnen framöver, säger skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>