Hem TEKNIK Pepp tillsätter fler styrelseledamöter i arbetet för en jämställd teknikbransch

Pepp tillsätter fler styrelseledamöter i arbetet för en jämställd teknikbransch

Publicerat av: Redaktionen

Pepp stärker upp styrelsen med 3 nya ledamöter inför verksamhetsåret 20/21, samtliga med erfarenhet och tyngd från teknikbranschen och Pepp.

Styrelsemedlemmarna kommer bidra strategisk till Pepps utveckling och tillföra nya synsätt på hur det operativa arbetet ska genomföras.

Pepp tillsätter fler styrelseledamöter i arbetet för en jämställd teknikbransch

Lisa Häggbrink

Lisa Hällbrink (Helsingborg), Josefin Locking (Göteborg) och Olivia Nordström (Luleå) är invalda av styrelsen och kommer att tillsättas som rådgivande styrelseledamöter i maj. Detta innebär att Pepps styrelse fördubblas och får större möjlighet att arbeta långsiktigt och strategisk för en jämställd och mångfaldig teknikbransch.

Kvinnorna representerar flera olika delar av teknikbranschen och har tidigare erfarenhet av Pepps organisation. På sikt vill Pepp även lyfta in unga tjejers perspektiv i styrelserummet för att säkerställa att målsättningar och metoder är relevanta för målgruppen.

Pepp tillsätter fler styrelseledamöter i arbetet för en jämställd teknikbransch 4– Idag har vi intresse och engagemang från ingenjörsstudenter i hela landet som jobbar för att inspirera och bryta ner fördomar om teknikbranschen. Genom åren har vi haft en lång rad med partnerföretag: Google, Volvo, Microsoft, Netlight, Cygni, Vattenfall, Bontouch, Ericsson, OHB Sweden för att bara nämna några. Med så mycket ny kompetens och erfarenhet i styrelsen fokuserar vi nu på en proaktiv expansionsstrategi både geografiskt och med samarbetspartners. Rebecca Ahlstrand, styrelseordförande i Pepp.

Pepp tillsätter fler styrelseledamöter i arbetet för en jämställd teknikbransch 5– Det känns fantastiskt att bygga ett team med så bred kompetens! Även om det fortfarande är för få kvinnor inom teknikbranschen så finns det verkligen ingen brist på engagemang och viljan att driva förändring. Våra nya medlemmar har både intressanta bakgrunder och ett personligt intresse i Pepps vision. Framåt så ser vi fram emot att se ett ännu större engagemang även från män i vår organisation. En jämställd teknikbransch gynnar oss alla! Rebecca.

Rebecca Ahlstrand, Hanna Nilsson, Susanna Nygårds och Edit Wallin sitter kvar i Pepps styrelse under verksamhetsåret 20/21.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>