Hem SKOLNIVÅ Enklare att stärka lärandet med nya Sensavis

Enklare att stärka lärandet med nya Sensavis

Publicerat av: Redaktionen

Ny förbättrad version av verktyget hjälper skolor och kommuner att digitalisera utbildningen och ta den till nästa nivå.

Sensavis underlättar undervisning, låter lärare skapa filmer, aktivera och engagera eleverna.

Sensavis släpper nu en ny version av den populära interaktiva appen som visualiserar och förenklar det abstrakta och komplexa. Den senaste versionen av Sensavis Win 10 app sätter användarupplevelsen i fokus, är snabbare att ladda ner och enklare att använda. Lärare kan skräddarsy sin app genom att välja fritt bland innehåll inom sex ämnesområden.

– Jag har under många år arbetat med digitala verktyg i skolan som lärare, forskare och skolledare. Sensavis verktyg är bland det bästa jag har sett. Det låter lärare och elever skapa sitt eget innehåll på ett sätt som både är engagerande och akademiskt rigoröst.

Enklare att stärka lärandet med nya SensavisVerktyget uppmuntrar till att utforska och upptäcka, vilket är vitala ingredienser i lärprocessen.

Den senaste versionen är sofistikerad och enkel vilket gör verktyget attraktivt även för lärare som inte har så stor erfarenhet av att använda digitala verktyg i klassrummet, säger Molly B. Zielezinski, doktorand på Stanford Graduate School of Education.

Den pedagogiska nyttan förstärks genom funktioner som inking och en ny digital whiteboard. Med whiteboarden kan användaren anteckna på en svart, vit eller semitransparent yta utan att öppna ett nytt program eller app.

– För att ett digitalt verktyg ska slå i skolans värld krävs två saker, att det tillför ett stort pedagogiskt värde och att det är lättanvänt. Sensavis nya Windows 10 app förenar dessa två områden. Verktyget har dessutom tre viktiga användningsområden, i klassrummet, för att flippa klassrummet och aktivera eleverna för att ta dem från passiva konsumenter till aktiva producenter. Responsen från betatestarna är enormt positiv – nu ser vi fram emot att föra ut appen i skolor världen över, säger Fredrik Olofsson, VD Sensavis.

Nyheter

–         Snabbare installation – användaren väljer själv innehåll.
–         Enklare och snabbare att navigera med nytt menysystem.
–         Pausfunktion gör det möjligt att stanna animationerna
–         Whiteboardfunktion med svart, vit eller semitransparent bakgrund.
–         Utökat språkstöd: appen finns nu med menyer på arabiska, engelska, finska, spanska och svenska.

Sensavis (tidigare The 3D Classroom) lanserades 2013 och används av hundratals skolor i Europa, USA och Asien. Det visuella lärverktyget har interaktiva och realistiska visualiseringar inom biologi, geografi, fysik, kemi, matematik och teknik, och riktar sig till skolor som vill motivera och engagera eleverna att nå bättre resultat och förstå svåra ämnen. Appen kräver inte att läraren använder specifik terminologi då den inte innehåller ljud eller text.

Pris och tillgänglighet

Appen finns att ladda ner via Microsoft Store: https://www.microsoft.com/store/apps/9NSFPZ7G09FX

Pris för enskilda licenser 2995 kr ex moms/år inkl fri support och uppdateringar av innehåll och funktioner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>