Hem NYHETER Nu tas nästa viktiga utvecklingssteg för AI Innovation of Sweden

Nu tas nästa viktiga utvecklingssteg för AI Innovation of Sweden

Publicerat av: Redaktionen

Den tekniska infrastrukturen för datafabriken på AI Innovation of Sweden är nu grundlagd och redo att fyllas med data.

Detta betyder att både forsknings- och innovationsprojekt inom tillämpad AI kan accelereras.

Nu tas nästa viktiga utvecklingssteg för AI Innovation of Sweden

Petter Ahlén, CGit, och Carl Lindberg, AI Innovation of Sweden. Bild: Lindholmen Science Park

Bakom den tekniska lösningen står CGit, Core Technology Partner till AI Innovation of Sweden.

Genom sitt partnerskap donerar CGit betydande datakraft samt tillgång till expertkonsulter, till de många AI-projekt som AI Innovation of Sweden kommer starta inom kort.

I och med att den första versionen av den tekniska infrastrukturen är på plats, står datafabriken förberedd att starta verksamheten på allvar.

– Donationen innebär att vi nu står fullt utrustade och väl förberedda för att ta emot de första dataseten, berättar Carl Lindberg, Data Factory Manager på AI Innovation of Sweden.

– Datafabriken är en nationell resurs som kan nås av partners var i Sverige de än sitter. Förutom de tillgängliga dataseten erbjuder datafabriken även en kraftfull beräkningskapacitet, vilket är nödvändigt för att kunna arbeta effektivt med AI. Våra partners och forskare kommer kunna använda datan för att arbeta enskilt eller tillsammans med andra kring akademiska eller pre-kommersiella forskningsprojekt, fortsätter Carl Lindberg.

En välbeprövad plattform optimerad för AI utveckling

Plattformen som datafabrikens infrastruktur bygger på kallas för AIRI (AI Ready Infrastructure) och används idag av många ledande företag inom utveckling av AI världen över och även av svenska bolag som bland annat utvecklar teknik för självkörande fordon.

CGit som levererar plattformen är ledande i Sverige på lösningar speciellt utformade för Deep Learning samt utveckling av AI och kommer genom sina datacenter kunna leverera mycket hög prestanda och kompetens till AI Innovation of Sweden. Samtliga datacenter är lokaliserade här i Sverige och ägs av CGit, vilket betyder att även känslig data kan hanteras.

– CGit är helt rätt partner för oss, då de besitter djup och på många sätt svårtillgänglig teknisk kompetens kring AI-infrastruktur, understryker Carl Lindberg.

– Vi på CGit är mycket stolta över att få vara en del av denna stora satsning. Jag ser fram emot att vi får bidra till att alla spännande AI-projekt som kommer startas blir framgångsrika, säger Petter Ahlén, CGit.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>